Fotograful hunedorean Cosmin Stan, laureat al ediției din acest an a concursului național ”Fotogeografica”

Județul Hunedoara, unul dintre cele mai ofertante din punct de vedere al patrimoniului turistic și cultural din țara noastră, s-a bucurat și în acest an de aprecieri, grație imaginilor spectaculoase înscrise în concurs de fotografii hunedoreni participanți la concursul de fotografie.

Mai mult, Premiul I la Catgeoria Open, pe secțiunea patrimoniu natural a fost acordat pentru lucrarea ”În lumina reflectoarelor”, reprezentând o imagine de excepție din peisajul de iarnă al Parângului, surprins de fotograful Cosmin Stan.

Hunedoreanul Cosmin Stan se numără, în prezent, printre cei mai apreciați artiști fotografi din țara noastră. A publicat fotografii în colecţia „Peşteri din România”, volumele destinate peşterilor Şura Mare, Ponorici-Cioclovina cu apă şi Cioclovina uscată, dar şi în albumul „Parcul Naţional Retezat”, ori în colecţia „Descopăr” – volumul „Topografia carstului” (2015) şi s-a remarcat în selecţia „Daily dozen”, a faimoasei publicaţii „National Geographic”. Printre premiile pe care le-a obţinut se numără locul I la Congresul Naţional de Speologie, care a avut loc la Oraviţa, locul întâi la competiţia SPIE (International Society for Optics and Photonics), dar este premiat și pentru cea mai bună fotografie de peisaj din lume!

Alături de Cosmin Stan, alte fotografii de excepție realizate de fotografi hunedoreni precum Tibi Feczko din Petroșani (la categoria open) sau Sergiu Vințan (la categoria studenți) s-au bucurat de aprecieri și sunt cuprinse în Catalogul ediției a XXVI-a al Salonului Național de Fotografie ”Fotogeografica” și fac  parte din expoziția itinerantă care va fi prezentată, sub acest generic, în mai multe localități din România.

Fotogeografica este un brand consacrat al artei fotografice prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești. Proiectul este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, cu suportul deosebit al Operei Naționale București și al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Foto: Cosmin Stan