Adrian Ahrițculesei devine ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani

Performanța sportivă de excepție realizată de petroșeneanul Adrian Ahrițculesei, primul alpinist (bărbat) din România care a reușit să finalizeze cu succes Circuitul celor 7 Vulcani (Seven Summit Vulcanoes) este apreciată la justa valoare și în comunitatea căruia acesta îi aparține.

După ce grupul nostru de presă i-a acordat cel mai important dintre ”Premiile Exclusiv” ale acestui an, declarându-l ”Omul Anului 2023 în Valea Jiului”, primaul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi anunță că va propune Consiliului local al municipiului Petroșani ca temerarului sportiv Adrian Ahrițculesei să-i fie acordat titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”.

”Alpinistul Adrian Ahriţculesei este primul bărbat din România care a încheiat cu succes „Circuitul celor 7 vulcani”. O performanță greu de egalat și cu care ne mândrim, mai ales că temerarul sportiv este de la noi din Petroșani. Pentru meritele sale deosebite, pentru că a purtat cu cinste peste hotare numele municipiului Petroșani și pentru tot ce a realizat până acum în activitatea sa am decis să propun Consiliului Local Petroșani acordarea Titlului de ”CETĂȚEAN DE ONOARE” al municipiului Petroșani bravului nostru alpinist Adrian Ahrițculesei. Sincere felicitări!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, Adrian Ahrițculesei, în vârstă de 38 de ani, a cucerit, în această lună, cel mai înalt vulcan din Antarctica – Mount Sidley (4.285 m), singurul care mai lipsea din palmaresul său pentru a încheia cu succes acest circuit deosebit de dificil, care presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente. În ultimii doi ani, Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârfurile Damavand (5.609 metri) – Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) – Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – America de Nord, Elbrus (5.642 m) – Europa, Ojos del Salado (6.893 m) – America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) – Africa, ultimul fiind Mount Sidley – Antarctica (4.285 m).

În drumul său către realizarea acestui ambițios și curajos proiect, alpinistul Adrian Ahrițculesei a fost susținut financiar exclusiv din fonduri personale și donații particulare, printre cei mai generoși dintre sponsorii care i-au fost alături în acest priiect numărându-se și Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. Acesta a informat, la rândul său, că are în vedere propunerea unei distincții pentru ”Omul anului 2023 în Valea Jiului”, pe care-l consideră un veritabil ambasador al județul Hunedoara și al României în întreaga lume.