Analiză operativă la CJH privind intervenția la deszăpezire pe drumurile județene

În această dimineață, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, a convocat responsabilii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Hunedoara pentru a analiza situația drumurilor județene din zonele afectate de condițiile meteo.

Ninsorile căzute în ultimele 24 de ore și depunerea unui strat consistent de zăpadă pe drumurile județene din zonele deluroase înalte și din zona montană au necesitat intervenții susținute ale operatorilor care efectuează deszăpezirea.

În urma solicitărilor primite în ultimele 24 de ore, în dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara, utilajele de deszăpezire ale operatorilor au fost direcționate pe următoarele sectoare: Hunedoara – Ghelari, Teliuc – Lunca Cernii, Vețel – Muncelul Mic – Feregi, Costești – Sarmizegetusa Regia, Ilia – Brănișca, Săcărâmb, Bârsău – Vărmaga. În zona Hațeg, s-a acționat pe toate cele 16 drumuri județene aflate în aria de responsabilitate a operatorului care acționează aici. Astfel, utilajele au intervenit, printre altele, pe drumul spre stațiunea Râușor, pe drumul Ohaba de sub Piatră – Nucșoara – Cârnic, pe drumul Pui – Hobița, pe Cârnești – Clopotiva – Baraj Gura Apelor, Hășdat – Silvașu de Jos – Hațeg, Silvașu de Jos – Silvașu de Sus – Mănăstirea Prislop. Operatorul care acționează pe drumurile arondate sectorului Brad a intervenit, până la primele ore ale dimineții, pe 11 dintre celei 12 drumuri de aici (Stănija – Buceș, Căzănești – Vața de Jos, Luncoiu de Jos – Stejărel, Baia de Criș – Bulzeștii de Sus, Șteia – Tomești, Buceș – Dupăpiatră, Crișcior – Curechiu, Visca – Țebea, Hunedoara – Călan). În Valea Jiului, utilajele au intervenit pe drumurile de acces spre stațiunea Straja, în masivul Parâng până la Cabana Rusu, pe sectorul de drum județean Petrila – Jieț și pe drumul județean Merișor – Dealu Babii.

Având în vedere evoluția meteo, reprezentanții Dispeceratului de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum cu mașina neechipată de iarnă și reamintesc că pentru prevenirea blocajelor în trafic este nevoie de cauciucuri potrivite sezonului rece și lanțuri.

Toate problemele apărute în trafic pe DRUMURILE JUDEȚENE pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă, telefon 0737 553 971. Începând cu data de 02.02.2023, va fi asigurată și permanența la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la  Dispeceratul permanent pentru monitorizarea și coordonarea Programului  de intervenție în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii și poleiului pe drumurile aflate în administrarea CJ Hunedoara. Dispecerii vor asigura serviciul 24 de ore din 24, conform programării pe luna februarie.