5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sculele electrice

Dacă ți-ai făcut loc în magazie și ești hotărât ca pe lângă instrumentele de bază, șurubelniță, ciocan, cheie, clește, vrei să achiziționezi niște scule electrice pentru diverse sarcini din casă și grădină, atunci acest articol este pentru tine.

Sculele electrice au ca principal scop facilitarea unor operațiuni care, realizate manual ar implica foarte mult timp și un efort considerabil. Dacă ești la început de drum în ale meșteritului, îți prezentăm câteva lucruri utile de știut despre sculele electrice.

  1. Bormașina, o unealtă de nelipsit

Aproape că nu există casă fără o bormașină. Se numără printre sculele electrice preferate de un pasionat de bricolaj. Dacă încă nu ai una, ar trebui să iei în considerare o astfel de achiziție. Vei putea da găuri în diverse materiale, să slăbești sau să strângi șuruburi.

De știut! Există bormașina clasică (care se mai numește și mașină de găurit și înșurubat), dar și bormașina cu percuție. Aceasta din urma se diferențiază prin faptul că poate găuri nu doar lemn, metal, material ceramic sau plastic, ci și materiale dure: beton, piatră, cărămidă, BCA.

  1. Polizorul unghiular, folosit într-o varietate de aplicații

Polizorul unghiular (numit și flex) se poate folosi pentru șlefuire, tăiere, polizare, periere, în funcție de tipul de disc folosit. Este o mașină electrică portabilă cu disc rotativ. Discurile speciale de tăiere, de șlefuire, de lustruire te ajută să îl utilizezi într-o gamă largă de aplicații

De știut! Polizorul unghiular este foarte util pentru îndepărtarea ruginei.

  1. Șurubelnița electrică, o alegere inspirată

Șurubelnița electrică are marele avantaj al rapidității și al forței cu care înșurubează și deșurubează. Vei economisi timp semnificativ folosind-o, ca de exemplu când ai de montat o piesă de mobilier.

De știut! Șurubelnița electrică este asemănătoare celei clasice, dar ține cont că există și mașina de înșurubat cu impact, deosebit de puternică, cu multiple capete, care înșurubează și deșurubează foarte rapid. Poate fi pe bază de acumulator sau cu alimentare de la rețea.

  1. Fierăstrăul electric, iubit de pasionații de bricolaj

Dacă stai la curte, ia în considerare achiziția unui fierăstrău electric. Fie că vrei să tai crengile unui copac sau apare vreun proiect de meșterit, fierăstrăul electric îndeplinește cu succes operațiuni de precizie și finețe. Spre deosebire de un fierăstrău manual, cel electric este superior în ceea ce privește viteza, acuratețea și ușurința de utilizare.

De știut! Există diferite tipuri de fierăstraie electrice, fiecare model fiind conceput pentru aplicații ușor diferite. Fierăstrăul electric circular este cel mai popular și poate fi folosit manual sau pe un banc de lucru.

  1. Pistol de lipit, util în orice casă

Cu ajutorul unui pistol de lipit vei putea să repari o varietate de obiecte fisurate sau rupte (obiecte de uz casnic, jucării dezmembrate, piese de mobilier s.a.). Poate fi folosit pentru o varietate de materiale, lemn, plastic, metal, hârtie, sticlă, material textil s.a. Reține că există două tipuri de pistoale de lipit, cele convenționale cu adeziv termoplastic, pe care ți le recomandăm aici și pistoalele de lipit pentru electroniști (cu fludor).

De știut! Pistolul de lipit folosește niște tije cilindrice solide de adeziv, care se introduc în partea din spate a pistolului. Încălzirea adezivului durează între 2 și 5 minute, după care devine lichid și poate fi aplicat. Trebuie doar să apeși pe trăgaci.

Informează-te corespunzător înainte de a achiziționa o sculă electrică, pentru a fi utilă proiectelor tale. Spor la meșterit!