Municipiul Brad leagă relații de frăție cu localitatea Santa Maria a Vico din Italia

După înfrățirea cu localitățile Gaillac (din Franța) și Caspe (din Spania), municipiul Brad își extinde relațiile de parteneriat și cu alte comunități locale din statele Uniunii Europene.

În acest context, zilele acestea au fost parafate în Italia procedurile privind înfrățirea între Municipul Brad și Santa Maria a Vico, o localitate din regiunea Caserta din Italia. Discuțiile au fost purtate de primarii celor două localități, Florin Cazacu (primarul municipiului Brad) și Andreea Pirozzi (primarul comunei Santa Maria a Vico). La întâlnire au participat reprezentanți ai administrației publice din cele două localități, din partea Municipiului Brad fiind prezenți, împreună cu primarul localității și consilierul local Călin Gheorghe Dineș dar și Ștefan Tiriteu consilier la Cabinetul primarului.

Potrivit primarului municipiului Brad, Florin Cazacu, înfrățirea se va materializa printr-o colaborare în domeniile cultural, educațional și sportiv.

Acesta a mai precizat că, în luna august 2023, este așteptată la Brad, cu prilejul Zilelor Municipiului, vizita delegațiilor din Santa Maria a Vico (italia), Gaillac (Franța) și Caspe (Spania), prilej cu care vor fi stabilite și alte proiecte de parteneriat comun cu acestea.