Invitație la solidaritate pentru un caz umanitar

Un nefericit incendiu a afectat, săptămâna trecută, locuința Andreei Szedlacsek din Petroșani și doar spiritul ei de sacrificiu a făcut ca incindentul să nu aibă urmări catastrofale. Cu un curaj fără margini, aceasta s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva cei doi copii, pe care a reușit să-i protejeze și să-i scoată din casa cuprinsă de flăcări.

Acest gest eroic a adus-o însă pe tânăra mamă Andreea Szedlacsek pe patul de suferință. Ea a fost internată de urgență în spital, la Terapie Intensivă, cu arsuri de gradul 3 pe mâini și alte arsuri la scalp, urechi și pe față. Potrivit medicilor, chiar dacă aceasta a fost stabilizată și i s-au acordat îngrijirile necesare, viața ei depinde acum de puterea organismuluisău de a învinge infecția și de a răspunde la tratament. Chiar și așa, spitalizarea va dura cel puțin o lună.

În tot acest timp, familia se confruntă cu probleme foarte grave, așa cum semnalează reprezentanții filialei din Petroșani a Crucii Roșii, care s-au mobilizat în sprijinul acestei familii. ”Anexa casei, cu centrala, este distrusă complet, geamurile sunt parțial topite, apa se scurge în continuare în casă iar mobilierul, parchetul, pereții și bunurile din locuință sunt compromise. Cele două fetițe, salvate de mama lor din incendiu, sunt în prezent la sora Andreei”, arată reprezentanții Crucii Roșii.

Aceștia invită acum oamenii la bine din Valea Jiului să se solidarizeze pentru a da o mână de ajutor acestei familii. ”Avem nevoie de ajutor, un ajutor cât de mic, care știm că o să conteze. Andreea merită să fie ajutată pentru câți copii, pisici și căței a salvat, pentru câți copii a hrănit și îmbrăcat, pentru sufletul ei bun, pentru fetițele ei. Ne rugăm pentru sănătatea ei. La cum o cunoaștem pe Andreea, știm că mai mult ca sigur n-ar accepta pomana, pentru că ea toată viata a muncit pentru fiecare fir de ață, dar tocmai de aceea am decis că trebuie să ne unim forțele, să o ajutăm să treacă peste acest impas, pentru că doar singură nu va răzbi să facă atâtea câte sunt de făcut după acest incindent nefericit. Vă invităm să fim solidari, să punem mână de la mână și să o ajutăm să-și reclădeasca locuința, pentru ea și pentru copiii săi. Trebuie să reușim, pentru că oamenii buni fac minuni!”, mai arată reprezentanții Crucii Roșii Petroșani.

Conturile bancare în care cei care doresc să răspundă acestui apelș la solidaritate și să vină în sprijinul Andreei Szedlacsek sunt:

* RO55BTRLRONCRT0247965102 Titular: Cojocaru Simona Liliana (sora Andreei);
* BT pay 0733766432 – Dana Ioana Suto
* BT pay +40752207707 – Maria Ancuța Bogdan