Aventuri pe Cheile Băniței de Ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina

Duminică, 20 august 2023 este Ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. Cu acest prilej, reprezentanții parcului invită publicul să descopere nu doar frumusețea Cheilor Băniței, una dintre cele mai deosebite atracții ale acestui parc natural, ci și să testeze bucuria unor evenimente cultural-artistice organizate cu acest prilej.

Astfel, duminică, 20 august 2023, cu ocazia Zilei Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, de la ora 14:00, se vor desfășura în Cheile Băniței o serie de activități în natură, de la tururi ghidate gratuite pentru public, până la activități educaționale și jocuri pentru copii. De la opra 16,00 tot în Cheile Băneți va avea loc un inedit Concert de vioară și pian la patru mâini, iar de la ora 18:00, la Căminul Cultural Bănița, publicul este invitat la proiecția filmului: “Oamenii Drumului: Terra Banatica (Via Transilvanica: the road ahead)”, un documentar având ca subiect excepționalul proiect al amenajării traseului turistic național ”Via Transilvanica”.

Evenimentul se desfășoară prin proiectul “Îmbunătățirea capacității turistice din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina”, finanțat de către MOL România și Fundația pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány, prin Programul Spații verzi, în parteneriat cu Asociația de Turism Retezat, unitatea de management a Destinației de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

Scopul proiectului vizează creșterea vizibilității și importanței Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism, atât la nivelul comunităților locale, cât și la nivelul turiștilor, conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța conservării mediului și crearea de facilități pentru vizitatori.

Publicul interesat are acces gratuit la toate activitățile.