Noua stațiune turistică a Văii Jiului, municipiul Vulcan, are o hartă a obiectivelor turistice recomandate de municipalitate

Municipiul Vulcan a fost declarat de curând, stațiune turistică de interes local, completând astfel seria celorlalte localități ale Văii Jiului care dețin acest titlu.

Odată cu obținerea acestui nou statut, important în dezvoltarea viitoare a localității, municipalitatea din Vulcan și-a asumat misiunea de a aduce în atenție și principalele argumente care au stat la baza obținerii acestui statut. În seria acțiunilor realizate în acest scop, Primăria municipiului Vulcan a realizat și o hartă turistică a localității, în care sunt cuprinse cele mai importante obiective de interes ale acesteia.

”Am considerat că este un demers absolut necesar acela de a promova și, în egală măsură, de a marca pe o hartă, principalele obiective de interes turistic pe care le prezintă municipiul Vulcan. Sunt multe lucruri frumoase de descoperit, din perspectivă turistică, în orașul nostru și cred că una din obligațiile noastre, ca autoritate publică locală, este să le facem cunoscute, să le prezentăm și să le arătăm turiștilor cum se poate ajunge la ele. Asta ne-am propus atunci când am decis să realizăm această hartă turistică a stațiunii turistice Vulcan”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Harta turistică a municipiului Vulcan este editată atât în format digital cât și în format fizic, tipărit. Aceasta poate fi consultată la Centrul de Informare Turistică din zona centrală a municipiului (”La Ciupercă”, sediul Poliției Locale), la sediul Primăriei, dar și on-line, în secțiunea dedicată de pe platforma web a municipalității, la adresa: www.e-vulcan.ro, harta fiind disponibilă în limba română și în limba engleză.

Aceasta este, în același timp, un instrument util pentru toți cei care vor să cunoască detaliile urbanistice ale municipiului Vulcan, pe hartă fiind identificate toate denumirile de străzi ale localității, dar și o parte din principalele instituții publice, obiectivele economice majore, locațiile de cazare și restaurantele din oraș dar și diverse alte puncte de interes.

În ceea ce privește recomandările turistice, pe harta municipiului Vulcan sunt marcate următoarele obiective:

* Cele 5 trasee turistice omologate de pe raza municipiului Vulcan, respectiv:

  • Cetatea ascunsă;
  • Traseul Tunelelor;
  • Drumul Lupilor;
  • Cascada Lupilor;
  • Traseul Ruinelor;

* Statuia lui Mihai Viteazu de la Pasul Vîlcan;

* Peștera Dracului și cascada;

* Crucea lui Bogdan;

* Grupul statuar ”Panteonul Eroilor Primului Război Mondial” de la Pasul Vîlcan cota 1624;

* Drumul Poștalioanelor;

* Pumnul Dracului;

* Bazinul didactic de înot;

* Cinematograful Luceafărul;

* Salcia cu chip (lucrare a artistului Eduard Schneider);

* Chipul stâncii – Vlad Țepeș (lucrare a artistului Eduard Schneider);

* Monumentul ”Maternitate” (lucrare a artistului Dafinel Duinea);

* Școala ”Teodora Lucaciu”

”Sigur că aceste obiective reprezintă doar o parte din oferta turistică pe care Vulcanul o oferă celor care vin să ne viziteze. La acestea se adaugă desigur multe altele, pentru care vom căuta să găsim diverse forme de prezentare, pentru că ne dorim ca oamenii să ne cunoască și să știe ce au de văzut atunci când vin în orașul nostru. Pentru că așa cum am spus și în mesajul meu de pe acest pliant turistic, e bine ca oamenii să ne cunoască și să se convingă singuri că ceea ce spunem nu reprezintă legende din Vulcan, ci realități palpabile”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.

Acesta apreciază că turismul va constitui, în anii următori, unul din motoarele de dezvoltare locală și va face ca municipiul Vulcan să devină o localitate cunoscută și apreciată, în egală măsură, de localnici și de cei care vor dori să viziteze aceste locuri frumoase.