Petrila are o vicecampioană mondială la Taekwoon-do itf

Așa cum am mai informat, cu 12 medalii de aur, 14 de argint și 18 de bronz, echipa națională de arte marțiale Taekwoon-do a României a câștigat titlul mondial pe echipe, la recent disputatele Campionate Mondiale de Taekwoon-do itf de la Tampere, în Norvegia.

Dincolo de titlul mondial cucerit de ambițioasa echipă a Federației Române de Taekwoon-do , sportivii români și-au adjudecat și titlurile mondiale pentru: cea mai bună echipă de pre-juniori masculin, cea mai bună echipă de juniori masculin, cea mai bună echipă de seniori masculin/feminin, cei mai buni pre-juniori ai competiției, feminin (Gui Daria) și masculin (Trimbițaș David) și cel mai bun junior al competiției, David Mario.

Din lotul național al României au făcut parte și trei sportivi ai CS ”Pantera neagră” din Valea Jiului. Doi dintre aceștia sunt din Petroșani și unul din Petrila, cu toții fiind prezenți pe podium la această valoroasă competiție mondială.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca salută performanța obținută de sportiva Crina Valentina Buburuz, care s-a clasat pe locul secund, adjudecându-și titlul de vicecampioană mondială la categoria ”spargeri forță”. ”Este o performanță deosebit de valoroasă pentru sportiva noastră, care a contribuit la succesul naționalei României la acest sport. O felicit pe Crina Valentina Buburuz pentru acest rezultat, care nu este unul singular, ci vine să completeze rezultatele de excepție pe care le-a obținut în ultimii ani în acest sport. Felicit de asemenea toți sportivii din Valea Jiului care au fost prezenți pe tabloul acestui eveniment sportiv, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Performanța echipei României de la Campionatul Mondial de Taekwoon-do itf vine după ce, în primăvară, aceasta și-a adjudecat și titlul european în Croația, rezultat la care Crina Valentina Buburuz, Elena Șamotă și Leonard Ienulesc, cu toții componenți ai CS ”Pantera neagră” au contribuit și atunci, din plin.

Practic, rezultatele de la Campionatul Mondial de Taekwoon-do itf din Norvegia ale echipei României sunt cele mai valoroase rezultate din istoria Taekwon-do ITF România, o istorie de peste 30 de ani. Felicitări!