Să-l ajutăm pe petrileanul Kevin Alecsa să aibă o sanie pentru Jocurile Olimpice!

Performanțele sportivilor de la secția de sanie a CSȘ Petroșani s-au făcut remarcate în ultimul sfert de secol la nivel competițional național și internațional. Urmând exemplul generațiilor anterioare de sportivi, Kevin Alecsa, sportivul antrenat în prezent de prof. Alina Rotaru în această ramură sportivă deosebit de spectaculoasă, a obținut performanța de a face parte din lotul național de sanie al României pentru Jocurile Olimpice de Tineret din 2024, de la Gangwon (Coreea de Sud).

”De mic copil mi-am dorit sa fiu campion! Am luptat contra tuturor șanselor. Am mers la preselecția pentru sanie împreună cu fratele meu, cu toate că nu fusesem selectat, dar mi-am dat seama că eu sunt făcut pentru sanie și sania pentru mine. În decurs de 8 ani am reușit performanța de a ajunge pe primul loc și de a fi selectat în lotul României pentru Jocurile Olimpice de Tineret”, spune Kevin Alecsa.

Dincolo însă de ambiția sa, de seriozitatea cu care abordează fiecare antrenament și fiecare întrecere sportivă, performanțele lui Kevin Alecsa se împiedică de o problemă tehnică: sania cu care se pregătește și cu care merge la competiții este una cu o vechime foarte mare și în timp a devenit improprie pentru a face față accesorilor pe care le au alți sportivi săniori din România și din lume. ”Este o sanie veche, cam de prin anul 2000, este uzată, este lipită cu scoci și de multe ori am întâmpinat situații în care sania mea a constituit nu un sprijin, ci o frână în evoluția competițională. M-am antrenat intens, am făcut tot ce se cere unui sportiv de performanță, dare este evident că u am sania care să îmi fie bună, să pot face performanță”, spune Kevin Alecsa.

Din păcate, nici CSȘ Petroșani și cu atât mai puțin sportivul și familia acestuia nu dispus, în ciuda tuturor strădaniilor și economiilor făcute în acest scop, să adune fondurile necesare pentru achiziționarea unei sănii noi, costul acesteia fiind de aproximativ 7500 de euro. Pentru că nu poate risca să piardă oportunitatea de a fi prezent pe tabloul competiției olimpice pentru tineret din Coreea de Sud, Kevin Alecsa face apel la spijinul comunității din Valea Jiului, la oamenii pentru care vrea să câștige Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2024 pentru a aduce mândrie comunității din care face parte. ”Trebuie să adun fondurile necesare construirii unei noi sănii, care să mă ducă la cele mai înalte niveluri în acest sport. Nu pot să îmi ating potențialul maxim într-o sanie mică, veche și ruptă. Am concurat cu mănuși rupte, cu combinezon luat dintr-un magazin second-hand, dar sania e obligatoriu să fie pe măsura mea, să îmi pot atinge capacitatea maximă de sănior! Mai ales într-o competiție olimpică, unde vreau să concurez pentru Valea Jiului și pentru România cu șanse reale de a câștiga o medialie. Dar pentru asta am nevoie de sprijinul dumneavoastră”, spune sportivul Kevin Alecsa.

Ca să-l ajutăm pe petrileanul Kevin Alecsa să aibă o sanie pentru Jocurile Olimpice putem pune ”mână de la mână”, toți cei care suntem convinși că sportul este o excelentă formă de promovare a Văii Jiului, că sportivi ambițioși și talentați precum Kevin Alecsa merită susținuți în drumul spre performanța la cel mai înalt nivel, că drumul unui sănior valoros al Văii Jiului și al României spre podiumul olimpic nu se poate ”împiedica” de o… sanie.

Pentru toți cei care vor să facă un gest caritabil, oricât de mic, au fost puse la dispoziție două modalități de subscripție publică, respectiv un cont în lei și unul în valută, pe numele sportivului petrilean Kevin-Nicolas Alecsa. Conturile sunt deschise la Banca Transilvania, după cum urmează:

  • Cont în lei IBAN: RO65BTRLRONCRT0631445401 (titular Alecsa Kevin-Nicolas)
  • Revolut: 0770792925
  • Cont în euro: IBAN RO12BTRLEURCRT0569153801 (titular: Alecsa Tony-Gabriel)

Până când va avea parte de sania de concurs pe care o merită și care-i poate aduce un trofeul olimpic, visul oricărui sportiv de performanță, săniorul Kevin Alecsa poate fi văzut aproape zilnic la antrenament, pe ”pârtia” de vară din noul parc realizat de administrația locală a orașului Petrila pe centura orașului, dar și iarna, pe pârtia de sanie din Parâng.

Însă bucuria noastră ar putea fi și mai mare știind că avem ocazia de a-l vedea pe Kevin Alecsa pe pârtia de la Gangwon (Coreea de Sud), concurând pentru titlul olimpic într-o sanie nouă și performanță, ce poartă semnătura solidarității și carității oamenilor Văii Jiului.