Un cadou valoros pentru un elev petrilean merituos

După ce Guvernul României,, Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local Petroșani l-au premiat pe singurul absolvent de nota 10 al promoției de Bacalaureat a anului 2023 din Valea Jiului, a venit rândul ca și administrația publică din orașul Petrila, localitatea de domiciliu a lui Alexandru Bălănesc, să răsplătească rezultatul absolut meritoriu al acestui tânăr, devenit între timp student la Universitatea de Medicină și Farmacie de la Timișoara.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca l-a invitat pe Alexandru Bălănesc la sediul Primăriei pentru a-i înmâna premiul special pe care Consiliul local Petrila l-a aprobat, în unanimitate pentru acest petrilean de excepție. Alexandru a venit și de această dată la festivitatea de premieră împreună cu distinșii săi părinți, Adina și Petru Bălănesc, în semn de respect pentru tot sprijinul de care a avut parte, în anii de școală, din partea acestora.

Premiul, în valoare de 5000 de lei, constituie exact ceea ce Alexandru Bălănesc își dorea cel mai mult: un laptop performant, care să-l ajute în anii de studenție. Configurația acestui instrument de lucru a ales-o chiar tânărul premiat, acesta fiind consultat în acest sens de către reprezentanții primăriei. ”Am ales acest laptop cu o configurație exact de care am nevoie pentru studiile universitare, desigur încadrându-mă în bugetul alocat. Acesta îmi este absolut necesar pentru cursurile universitare, pentru învățare, pentru procesul educativ. Le mulțumesc celor care s-au gândit la acest premiu”, a declarat Alexandru Bălănesc.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, cel care a avut inițiativa acordării acestui premiu, este convins că el îl va ajuta pe Alexandru să-și urmeze visul, acela de a deveni un valoros medic ortoped, exprimându-și în același timp speranța că el nu va uita că este și rămâne un petrilean pe cinste. ”Te felicit pentru rezultatele tale deosebit de până acum și îți doresc mult succes la facultate. Rugămintea mea este aceea ca atunci când vei ajunge un om mare, un medic renumit, pentru că vei ajunge un om mare, să nu uiți de orașul din care ai plecat și, dacă vei avea această posibilitate în viață, să întinzi la rândul tău o mână de ajutor acestei comunități”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.