Șahistul Rareș Apostu din Petroșani, în lotul național al României la Campionatul Mondial de Șah din Egipt

Pasionat și valoros reprezentant al noului val de șahiști ai României, petroșeneanul Rareș Apostu este prezent din nou pe tabloul unei importante competiții internaționale de șah, ca reprezentant al României, alături de alți 9 valoroși sportivi care fac parte din lotul convocat de Federația Română de Șah pentru participarea la Campionatul Mondial de Șah pentru Cadeți.

Competiția se desfășoară, în perioada 16-26 octombrie 2023 în apreciata stațiune Sharm El Sheik din Egipt, în organizarea FIDE. Nu mai puțin de 600 de tineri șahiști din 67 de țări ale lumii își dispută aici titlul mondial, la cele 6 categorii din cadrul valoroasei competiții.

Rareș Apostu va concura pentru România la categoria Open (8 ani).

Reprezentanții României la Campionatul Mondial de Șah pentru Cadeți din Egipt sunt, la celelalte categorii: Vladimir Șofronie (Open 10 ani), Iustin-Nicolas Cazacu (Open 10 ani), Henry Tudor (Open 12 ani), Andrei Negrean (Open 12 ani), Dragoș Leu (Open 12 ani), Anne-Sophie Constantin-Ciuntu (Fete 8 ani), Maria Anistoroaei (Fete 10 ani), Emma Crețescu (Fete 10 ani), Sara Maria Șunea (Fete 12 ani).

În speranța că, la finalul competiției vom avea bucuria de a consemna și tot atâtea performanțe ale micilor șahiști ai României, le dorim de la bun început mult, mult succes! Hai, România, spre cât mai multe medalii! Să fie… ȘAH!