Consultații medicale gratuite, timp de o săptămână, printr-un parteneriat pentru sănătate derulat în municipiul Lupeni

”Bunătatea este contagioasă!” Sub acest generic se va derula, în perioada 24-27 octombrie 2023, în municipiul Lupeni, un proiect prin intermediul căruia cetățenii vor avea oportunitatea de a face unele teste medicale gratuite dar și de a participa la o serie de prezentări ale unor programe pentru sănătate.

Proiectul este realizat în urma unui parteneriat pentru sănătate al Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni împreună cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și în parteneriat cu Filiala Municipală Lupeni a Societății Române de Cruce Roșie.

”Orice activitate care aduce în prim-plan programe pentru sănătate și care oferă cetățenilor municipiului Lupeni posibilitatea unor consultații medicale de prevenție și diagnostic sunt binevenite și ne alăturăm fără rezerve în susținerea acestora. Este și cazul acestui proiect pe care-l derulăm, în zilele următoare, împreună cu Biserica Adventistă și cu Filiala de Cruce Roșie din Lupeni, cu care avem de altfel o colaborare permanentă foarte bună. Este vorba despre un proiect prin intermediul căruia cetățenii municipiului Lupeni vor putea face o serie de teste medicale gratuite și vor putea dialoga pe diverse teme de sănătate cu doamna dr. Claudia Nistor și invit cetățenii interesați să profite de această oportunitate pentru că sănătatea este, să nu uităm, mai importantă decât toate!”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În cadrul acestei acțiuni vor fi oferite gratuit cetățenilor următoarele teste:

* Procentul de grăsime din organism;

* Riscul de ateroscleroză;

* Osteodensitometrie;

* Tensiune arterială;

* Varsta inimii;

* Ecografie;

* Glicemie;

* EKG.

Baza logistică a acestor consultații este oferită de Filiala locală a Crucii Roșii, cu sprijinul dr. Ana Maria Lazăr Neagoe – președinte și dr. Mariana Donica – vicepreședinte. Prezentările de sănătate ale dr. Claudia Nistor, dar și testele medicale oferite gratuit vor fi realizate la Centrului EGAL al Crucii Roșii Române din LUPENI, situat în strada Aleea Plopilor Nr.1.(zona BCR). Programul de desfășurare a proiectului este: în data de  24 octombrie, între orele 12:00 -18:00, iar în perioada 25-27 octombrie, între orele 10:00 – 17:00.