Casa Amicii din Uricani, ”firmă de aur” la 33 de ani de la înființare

Înființată în urmă cu 33 de ani de Constantin Stancu, ”Casa Amicii” din orașul Uricani avea să devină unul dintre locurile preferate de oamenii din Valea Jiului, dar și de turiștii veniți pe aceste meleaguri pentru a descoperi frumusețile locurilor și gusturile bucătăriei tradiționale.

În timp, grație pasiunii, dedicației și implicării în dezvoltarea și promovarea acestei afaceri a proprietarilor, ”Casa Amicii” a devenit mai mult decât un simplu restaurant, un loc în care eleganța și bunul gust au făcut casă bună cu ospitalitatea, iar cei mai mulți dintre cei care au trecut pragul acestui loc de poveste și l-au cunoscut pe ”Costel de la Amicii” și pe soția acestuia, s-au bucurat, inevitabil, de prietenia sinceră a acestora.

”Casa Amicii” a fost de la bun început, încă din momentul deschiderii restaurantului de la parterul vilei C pe Aleea Teilor din orașul Uricani, pe malul Jiului de Vest, o locație elegantă, în care bunul gust se întrepătrunde cu istoria și luxul se îmbină armonios cu ambianța tipică gospodăriilor autentice ale momârlanilor. Într-un fel, putem spune că acest loc este mai degravă un muzeu al satului momârlănesc în miniatură, așa cum la fel de bine l-am putea considera un veritabil muzeu al trofeelor vânătorești, dacă avem în vedere faptul că biroul proprietarului este înțesat de valoroase panopli vânătorești.

În egală măsură, în cei  33 de ani de activitate ai acestei companii, amicul Costel Stancu a transformat acest loc într-o veritabilă scenă de spectacole, pe care au evoluat nume sonore ale culturii muzicale românești, de la rapsozi populari renumiți și până la vedete ale muzicii disco-pop-rock. Și tot aici au avut loc baluri, petreceri, nunți și botezuri memorabile pentru cei care au ales acest loc pentru a-și sărbători cele mai prețioase momente de bucurie ale vieții.

Toate aceste caracteristici au contribuit la continua creștere a capitolului de satisfacție și încredere a clineților în ”Casa Amicii”, iar acest fapt a fost confirmat, în repetate rânduri, de premiile și distincțiile primite de cei care se ocupă de bunul mers al activităților acestei veritabile case a prieteniei. Cele mai recente distincții de acest fel i-au parvenit lui Constantin Stancu chiar în aceste zile, când ”Casa Amicii” a primit, pentru al doilea an consecutiv, Premiul ”Firma de Aur”, după ce a obținut un scor de 4,5 stele din 5 posibile, în recenziile făcute de clienți pe portaluri independente precum: Google Maps, Facebook sau TripAdvisor. Apartenența la acest grup exclusivist de companii bine cotate vine ca un răspuns firesc al evaluărilor pozitive primite de gazde din partea clienților care i-au trecut într-un an de zile pragul.

Mai mult, tot în acest an, ”Casa Amicii”a primit și titlul de ”Firmă de Încredere”, certificat în baza unor măsurători independente a gradului de satisfacție al clienților.

”Toate aceste distincții ne onorează și ne determină să credem că felul în care am gândit și în care construim, permanent, afacerea noastră ca pe un loc destinat prietenilor noștri, este unul corect. Însă cel mai mult mă bucură faptul că oamenii care ne-au trecut pragul nu ne-au uitat niciodată și au revenit aici, în mod constant sau ori de câte ori a fost posibil, pentru a se simți bine împruenă cu noi, pentru a se bucura de spațiul pe care l-am creat aici și pentru a se delecta cu produsele deosebite pe care le oferim clienților noștri. Iar pentru noi, faptul că oamenii pe care i-am primit la ”Casa Amicii” ne-au devenit prieteni, este cel mai mare premiu de care ne bucurăm întotdeauna și pe care sperăm să-l păstrăm încă ani mulți de acum înainte”, ne-a mărturisit Constantin Stancu, proprietarul firmei de excelență ”Casa Amicii” din Uricani. Un loc pe care vă invităm să-l descoperiți negreșit, dacă ajungeți în Valea Jiuluil, la Uricani – orașul poartă de intrare în Parcul Național Retezat.