Indemnizații majorate pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți: Când vor intra banii

Părinții de gemeni, tripleți și multipleți din România vor beneficia, începând din luna noiembrie 2023, de indemnizații majorate cu 50%.

Majorarea a fost aprobată prin OUG nr. 164/2022, iar normele metodologice de aplicare au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 844/19.09.2023. Potrivit ANPIS, la nivel național, sunt 2.188 de familii cu gemeni sau tripleți în componență, care vor beneficia de această majorare. Indemnizațiile majorate vor fi încasate de părinți începând cu data de 15 noiembrie 2023, când se vor achită drepturile aferente lunii octombrie.

De ce este importantă această măsură?

Majorarea indemnizațiilor de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți este o măsură importantă care vine în sprijinul acestor familii. Această măsură vine să ajute părinții să facă față costurilor suplimentare generate de creșterea a mai multor copii. De asemenea, această măsură vine să ajute părinții să se poată dedica mai mult îngrijirii copiilor, fără să fie nevoiți să renunțe la veniturile lor.

Cum vor fi acordate indemnizațiile majorate?

Indemnizațiile majorate vor fi acordate automat părinților care îndeplinesc condițiile de acordare a indemnizației de creștere a copilului. Părinții nu trebuie să depună nicio cerere suplimentară pentru a beneficia de această majorare. Majorarea indemnizațiilor de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți este o măsură importantă care vine în sprijinul acestor familii.

Această măsură vine să ajute părinții să facă față costurilor suplimentare generate de creșterea a mai multor copii și să se poată dedica mai mult îngrijirii copiilor.

Sursa – ziarulunirea.ro