Filiala Hunedoara a Societății Naționale de Geografie la 70 de ani de activitate

Filiana județeană Hunedoara a Societății Naționale de Geografie aniversează anul acesta 70 de ani de activitate. Momentul a fost marcat, în mod firesc, prin intermediul unui simpozion științific organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva, Consiliul Local și Primăria Deva și a avut loc în perioada 10-12 noiembrie 2023 în municipiul reședință de județ.

Simpozionul Național intitulat ,,Geografii identitare- locuri, oameni, fapte”, organizat la Deva a constituit nu doar evenimentul aniversar al celor 70 de ani de activitate a Societății Naționale de Geografie, Filiala Hunedoara, ci și un bun prilej de a stimula activitățile de cercetare metodico-științifică și de specialitate a cadrelor didactice prin schimb de experiență și exemple de bune practici.

Cu același prilej, Societatea Națională de Geografie și-a manifestat recunoștința prin diplome și atestate acordate membrilor care și-au adus contribuția la dezvoltarea învățământului geografic hunedorean, făcând o trecere în revistă a activităților și evidențiind elevii merituoși în domeniul geografiei.

Personalitățile din domeniul geografiei care au adus prestigiu evenimentului reunind geografi de înaltă valoare profesională și științifică cu membrii și simpatizanți ai geografiei au onorat cu prezența acest eveniment, printre cei prezenți înscriindu-se:

  • Conf. Univ. dr. Marian ENE, vicepreședinte SGR, Universitatea București, Facultatea de Geografie
  • Prof. univ. dr. Aurel IRIMUȘ, Universitatea ,,Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, coordonator DPPD Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie
  • Prof. univ. dr. Vasile SURD, Universitatea ,,Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, coordonator lucrări- Școala doctorală, Facultatea de Geografie
  • Prof. univ. dr. Sigismund DUMA, Fundația Ateneul Român
  • Prof. conf. univ. dr. Marcel ONCU, Universitatea ,,Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie
  • Prof. dr. Steluța DAN, SGR Brăila
  • Prof. Mari-Elena BELCIU, inspector ISJ Călărași
  • Prof. dr. Vasile NICOARĂ, director Colegiului Național ,,Mircea cel Bătrân” Constanța
  • Prof. Dr. Anișor PÎRVU, președinte AEDER

Decernarea diplomelor a fost oficiată de prof. dr. Dumitru RUS, președinte al Societății de Geografie, filiala Hunedoara.

La eveniment a fost prezentă și prof. dr. Maria Ștefănie,  inspector școlar general al I.Ș.J. Hunedoara, care a dat asigurări că instituția pe care o conduce susține învățământul geografic hunedorean și apreciază pozitiv calitatea acestor acțiuni care contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale.