Parcare gratuită în sezonul de iarnă la baza stațiunii Straja

Odată cu deschiderea sezonului turistic de iarnă în stațiunea turistică Straja, Primăria municipiului Lupeni informează că la nivekul administrației publice locale care administrează această stațiune turistică a fost luată decizia ca, începând cu data de 23 decembrie 2023, parcarea mare de la baza stațiunii, să fie gratuită pentru turiști până la finalul sezonului de schi.

Parcarea se află în zona Agrement, la câteva sute de metri de stația de îmbarcare în telegondola care asigură accesul pe cablu în zona superioară a stațiunii Straja. Această parcare, modernizată în urmă cu un an de Primăria municipiului Lupeni în parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara pune la dispoziția turiștilor aproape 400 de locuri de parcare. Mai mult, administrația Domeniului Schiabil Straja informează că pentru transferul de la locurile de parcare la stația de îmbarcare în telegondolă este pus la dispoziție transport auto gratuit.

Pentru turiștii care aleg să urce cu mașinile până în zona superioară a stațiunii Straja, la intrare este disponibilă o altă parcare, cu mult mai puține locuri, aceasta fiind cu taxă. De asemenea, accesul cu autoturismele proprietate personală în interiorul stațiunii Straja este interzis, pe perioada sezonului de iarnă, acesta fiind permis doar riveranilor și transportatorilor autorizați.

Straja este cea mai apreciată stațiune de schi din județul Hunedoara, care oferă turiștilor în sezonul de iarnă, multiple posibilități de cazare și facilități pentru utilizarea unuia dintre cele mai mari domenii schiabile din România, cu 27 de km de pârtii, toate deservite de instalații de transport pe cablu și, parțial, cu iluminat pentru nocturnă.

Pentru detalii complete legate de domeniul schiabil Straja, în sezonul 2023-2024, accesați pagina stațiunii: www.skistraja.ro