După 40 de ani, Corvinul Hunedoara e în semifinalele Cupei României la fotbal

După 40 de ani, Corvinul Hunedoara e în semifinalele Cupei României la fotbal

Performanță de valoare uriașă pentru fotbalul hunedorean, după ce Corvinul Hunedoara a reușit să învingă aseară, pe stadionul ”Michael Klein”, în sferturile de finală ale ”Cupei României”, una dintre cele mai puternice echipe din fotbalul românesc actual: CFR Cluj.

Victoria este cu atât mai răsunătoare cu cât scorul acestei partide este unul fără echivoc: 4-0 pentru Corvinul!

Peste 10.000 de spectactori au fost prezenți la acest derby fotbalistic în care spectacolul sportiv a fost unul de înaltă calitate, fapt apreciat atât de suporteri, dar și de reputații antrenori Mircea Lucescu și Ioan Andone, la fel ca și de valorosul gazetar sportiv Ovidiu Ioanițoaia, invitați speciali ai municipalității din Hunedoara pentru a da startul oficial al acestei partide.

Corvinul Hunedoara a reușțit, în urma acestui meci de fotbal care a demonstrat de ce fotbalul rămâne ”sportul rege” și în județul Hunedoara, o victorie de mari proporții, care o aduce din nou în semifinalele Cupei României, după 40 de ani de la ultima performanță similară. Artizani ai acestui succes sunt marcatorii Viorel Lică (autorul primului gol al Corvinului, din min. 44), Marius Coman (cel care a înscris al doilea gol, în min. 50), Nicolae Pârvulescu (autorul spectaculosului gol la vinclu, din min. 67) și Ionuț Pop (autorului golului de 4-0, din min. 80). Desigur, succesul aparține întregii echipe de jucători pe care antrenorul Florin Maxim a trimis-o în teren pentru acest meci: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar (85, Pop) – Hrezdac (80, Chindriș), Bradu – Lupu, Neașca (cpt.), Pîrvulescu (89, Mitran), Coman (89, Hergheligiu).

Victoria Corvinului este salutată acum de toți cei care cred în renașterea echipei-fanion a județului Hunedoara, de la autoritățile publice locale și județene, oameni politici, oameni de afaceri și suporteri pentru care Corvinul este, din nou, sinonimul fotbalului de calitate și al fotbalului de sucvces! Spre exemplu, președintele CJH, Laurențiu Nistor recunoaște că, deși a asistat cu mari emoții la partida Corvinul-CFR Cluj, la final s-a bucurat de această performanță care confirmă corectitudinea deciziei de a sprijini acest club sportiv. ”Să învingi CFR Cluj cu 4 – 0 în Cupa României este o performanță extraordinară! A fost muncă, talent și spectacol! Mergem în semifinale! Meciul acestra arată că angajamentul nostru, al Consiliului Județean Hunedoara, de a susține acest proiect, alături de Primăria Municipiului Hunedoara este corect și are viitor!”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Bravo, Corvinul!

Foto: Călin Corpaciu