Județul Hunedoara, reper de succes în concursul ”Destinația anului 2024”

Județul Hunedoara, reper de succes în concursul ”Destinația anului 2024”

Concursul ”Destinația Anului 2024” organizat la nivel național pentru promovarea celor mai apreciate destinații de interes turistic din România s-a încheiat. La București a avut loc pe 21 mai 2024 Gala de Excelență ”Destinația Anului 2024”, în care au fost decernate premiile concursului.

În urma votului on-line acordat de pasionații de turism, județul Hunedoara a obținut rezultate remarcabile și la ediția din acest an a competiției.

Astfel, la secțiunea „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, turiștii români au decis că ”Destrinația anului 2024” o reprezintă ”Cetățile dacice din Munții Orăștiei”. De asemenea, la secțiunea „Atracții cultural educative”, Muzeul Castelul Corvinilor s-a clasat pe locul I, iar la secțiunea „Regiuni eco-turistice”, pe podium s-a situat destinația „Țara Hațegului – Retezat”, care s-a clasat pe locul al III-lea.

Tot din județul Hunedoara, complexul „Dinosaur World Transylvania” a fost nominalizat la secțiunea „Distracție și Aventură”.

Competiția ”Destinația anului 2024” este considerată cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc și a avut ca scop premierea celor mai atractive destinații turistice din țara noastră.

Numărul impresionant de turiști care au vizitat și votat acest ținut minunat, cumulat cu votul juriului și al specialiștilor din domeniu, au făcut ca și în acest an județul Hunedoara să se numere printre cele mai apreciate destinații. Vă invităm în județul Hunedoara pe toți cei care nu ați ajuns încă, pentru a vizita destinațiile câștigătoare, precum și celelalte atracții de la noi.