Apa Serv Valea Jiului participă la ”Expo Apa – Brașov, 2024”

Apa Serv Valea Jiului participă la ”Expo Apa – Brașov, 2024”

Cel mai important eveniment național de pe agenda prestatorilor de servicii, a producătorilor, operatorilor și furnizorilor din domeniul industriei apei participă la cea de-a XXIV-a ediție a Expoziției de specialitate „Expo Apa 2024” care se va desfășura anul acesta, între 11-13 iunie, la Complexul Expozițional „LUX DIVINA” din Municipiul Brașov.

Evenimentul, dublat de desfășurarea Forumului Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” 2024, este un prilej de informare asupra celor mai noi tehnologii și inovații în domeniul apei, dar și pentru diseminarea experienței propri în acest domeniu și pentru operatorul regional de servicii publice de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului. Apa Serv Valea Jiului este o prezență constantă la acest important eveniment expozițional, cu atât mai mult cu cât în program se desfășoară și o serie de conferințe, simpozioane, dezbateri pe teme de actualitate privind acest important domeniu de activitate.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Cristian Ionică, spune că „Expo Apa” este locul ideal pentru a întâlni lideri din domeniu și pentru a explora soluții inovatoare pentru problemele actuale, motiv pentru care o delegație de specialiști ai companiei va fi prezentă la acest eveniment. „Programul activităților va fi unul deosebit de complex, reflectând preocupările pentru introducerea progresului tehnic, facilitarea schimbului de idei și soluții aplicative între manageri, proiectanți, cercetători și operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din țară și străinătate. Totodata   „ExpoApa” – 2024 reprezinta  ocazii unice pentru companiile din domeniul apei de a cunoaște ultimele realizări în domeniul echipamentelor, utilajelor, produselor și serviciilor inovatoare prezentate de către reprezentanții companiilor prezente la eveniment și pe care le propun unui public avizat și dornic de informare. Participarea  la acest complex de evenimente reprezintă o oportunitate de a împărtăși expertiza și viziunea participantilor, cu un public larg de profesioniști din domeniul apei, reprezentanți ai administrației publice și ai instituțiilor financiare internaționale”, a declarat ing. Cristian Ionică, director general ASVJ.

În cadrul lucrărilor Forumului Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” va avea loc o conferință tehnico-științifică internațională cu tema „Finanțarea sustenabilă din tarif a costurilor apei potabile și apei uzate – o provocare!” în cadrul căreia reprezentanți ai Asociației Române a Apei, va aborda modalitățile de finanțare sustenabilă pentru serviciile de apă, oferind perspective și soluții viabile. Similar, atelierul de lucru internațional „Digitalizare – Provocări asupra sectorului apei din România” prilejuiește reuniunea unor experți internaționali pentru a discuta despre cele mai recente tendințe și tehnologii digitale.

De asemenea, la întâlnirea de la Brașov vor fi prezentate concluziile celei mai recente conferințe Water Loss 2024, oferind soluții inovatoare și bune practici pentru reducerea pierderilor de apă.

Directorul general al Apa Serv spune că un alt eveniment deosebit de important este și seminarul „VIITORUL este ACUM: Industria apei ca proiect de țară ; soluții integrate de finanțare pentru operatorii regionali de apă și administrația publică”. În cadrul acestui seminar, se va discuta subiectiv despre viitorul industriei apei în România, prezentându-se  soluții integrate de finanțare pentru operatorii regionali și administrația publică, pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung, pe diverse teme:

  • Administrația centrală: discuții despre politici integrate și colaborarea instituțională între reprezentanții instituțiilor publice centrale și operatorii regionali de apă.
  • Instituții financiare internaționale: prezentări și discuții despre finanțarea proiectelor din sectorul de apă, cu participarea principalelor instituții financiare internaționale.
  • Administrația publică locală: dialog despre rolul autorităților locale în implementarea proiectelor de apă, analizând provocările și oportunitățile la nivel local.

La fel de provocator este și concursul profesional „Instalare branșament sub presiune”, un concurs inedit, ajuns la cea de-a 5-a ediție, unde echipe de specialiști din cadrul operatorilor de servicii publice de alimentare cu apă din România își vor demonstra abilitățile tehnice în instalarea branșamentelor sub presiune.

Apa Serv Valea Jiului va fi prezenta la acest eveniment cu o echipa formata din ingineri, tehnicieni și profesioniști din cadrul companiei, iar potrivit conducerii ASVJ, prezența acestora va contribui la schimbul de cunoștințe și la dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru provocările din sectorul apei.