Adrian Sucilă îşi află sentinţa în doar cîteva zile

sucilaDosarul în care poliţistul vulcănean Adrian Sucilă este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu fiul ex-viceprimarului Angela Stoica a rămas în pronunţare. În doar cîteva zile, Sucilă, dar şi fiica fostului viceprimar vor afla dacă vor fi sau nu condamnaţi.

Judecătorii de la Petroşani vor pronunţa, în data de 18 decembrie, sentinţa în dosarul în care poliţistul vulcănean Adrian Sucilă este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiul minor al ex-vicepimarului din Vulcan, Angela Stoica. În acelaşi dosar este judecată şi fiica acesteia, Mihaela Stoica, iar aceasta va afla sentinţa tot în data de 18 decembrie.

Dosarul este unul extrem de disputat şi controversat şi a stîrnit multă vâlvă, dată fiind calitatea persoanelor implicate direct sau indirect.

Ridicat de la domiciliu în data de 4 iulie 2012, poliţistul Adrian Sucilă a fost trimis în judecată pentru corupere sexuală şi act sexual cu un minor, în timp ce Mihaela Stoica a fost acuzată de complicitate la act sexual cu un minor şi corupere sexuală. Sucilă a fost arestat după o descindere a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, dar în cele din urmă nu s-a mai prelungit măsura de arestare preventivă, judecata având loc cu poliţistul în stare de libertate. A fost efectuată, la cererea inculpaţilor, şi o expertiză a vocilor şi a SMS-urilor incriminate de procurori, dar apărarea nu a considerat-o ca fiind concludentă. În plus, niciun moment nu s-a recunoscut actul sexual dintre cei doi, Sucilă şi fiul fostului viceprimar, iar conform unor informaţii, la finalul cercetării judecptoreşti, atât Parchetul cât și apărarea ar propus achitarea lui Sucilă pentru acuzația de corupere sexuală.

Pe de altă parte, Adrian Sucilă a fost deja condamnat, într-un dosar disjuns din cel ce vizează infracţiunile menţionate anterior, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă. Sentinţa a fost atacată, însă, iar cauza se află la Curtea de Apel Alba Iulia.

 



« (Știre anterioară)