Aleargă în memoria eroilor căzuți la Revoluţie

imagesUn bărbat aleargă distanţa de la Cluj la Timişoara, acest demers fiind făcut în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Maratonistul Juhos Gabor a luat la Cluj-Napoca, startul cursei comemorative și a trecut sau trece prin oraşe precum Alba Iulia, Deva, Aiud şi Lugoj, iar finalul cursei ar urma să aibă loc mâine seară.
„Am început în septembrie o cursă de maraton în amintirea eroilor care şi-au jertfit viaţa în Revoluţia din decembrie 1989 şi am alergat de la Timişoara la Cluj-Napoca. La debutul Revoluţiei voi alerga de la Cluj-Napoca spre Timişoara, unde voi ajunge în 18 decembrie, seara, la Biserica Reformată, unde a izbucnit Revoluţia. Voi închide, astfel, cercul pe care l-am început în septembrie în cadrul acţiunii Via Revolutiae (Drumul Revoluţiei). Traseul îl voi parcurge şi cu maşina, pentru că nu îmi ajung patru zile de alergare”, a maratonistul.
El a subliniat că le duce timişorenilor mesajul că urmaşii celor morţi la Revoluţie sunt datori să îşi amintească de victimele represiunii comuniste sub ce formă pot, inclusiv prin astfel de alergări.
Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) a organizat, în perioada 14-25 septembrie, o cursă de maraton pe traseul Timişoara – Cluj-Napoca, intitulată „Via Revolutiae” (Drumul Revoluţiei), care are ca scop marcarea împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din Timişoara din 1989.



(Următoarea știre) »