Condamnare în dosarul “Amantul familiei”! Doi ani cu suspendare pentru poliţistul Adrian Sucilă şi trimis la muncă în folosul comunităţii

sucila

Poliţistul vulcănean Adrian Sucilă a întreţintu relaţii sexuale cu fiul minor al ex-viceprimarului din Vulcan Angela Stoica. Asta au stabilit judecătorii de la Petroşani care l-au condamnat la doi ani de închisoare, dar cu suspendare. Tot doi ani de închisoare şi tot cu suspendare a primit şi fiica fostului viceprimar, Mihaela, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

După un proces care a durat mai bine de doi ani şi în care a fost şi arestat preventiv, Adrian Sucilă şi-a primti sentinţa: doi ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, nimeni altul decât fiul fostului viceprimar din Vulcan. Instanţa a dispus, însă, suspendarea executării pedepsei cu un termen de încercare şi, totodată, l-a disculpat pe Sucilă de infracţiunea de corupere sexuală. Dar, instanţa a mai stabilit că, pe parcursul termenului de supraveghere, Dan Adrian Sucilă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Vulcan sau Primăriei Municipiului Petroşani, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare.Mihaela Stoica, sora băiatului, judecată pentru complicitate, a fost de asemena condamnată tot la doi ani de închisoare, de asemenea cu suspendarea pedepsei. În acelaşi timp, Mihaela Stoica a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de corupţie sexuală. La fel ca şi Sucilă, şi tânăra va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Vulcan sau Primăriei Municipiului Petroşani, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii l-au ridicat de acasă 

Ridicat de la domiciliu în data de 4 iulie 2012, poliţistul Adrian Sucilă a fost trimis în judecată, iniţial, pentru corupere sexuală şi act sexual cu un minor, în timp ce Mihaela Stoica a fost acuzată de complicitate la act sexual cu un minor şi corupere sexuală. Sucilă a fost arestat după o descindere a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, dar în cele din urmă nu s-a mai prelungit măsura de arestare preventivă, judecata având loc cu poliţistul în stare de libertate. A fost efectuată, la cererea inculpaţilor, şi o expertiză a vocilor şi a SMS-urilor incriminate de procurori, dar apărarea nu a considerat-o ca fiind concludentă. În plus, niciun moment nu s-a recunoscut actul sexual dintre cei doi, Sucilă şi fiul fostului viceprimar, iar conform unor informaţii, la finalul cercetării judecptoreşti, atât Parchetul cât și apărarea ar propus achitarea lui Sucilă pentru acuzația de corupere sexuală.

Adrian Sucilă mai are o condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă. Sentinţa a fost atacată, însă, iar cauza se află la Curtea de Apel Alba Iulia.(Următoarea știre) »