CANIONUL 7 SCĂRI SE REDESCHIDE ÎN PRIMĂVARĂ

canionCanionul 7 Scări va fi redeschis pentru pasionații de drumeții la data de 15 martie 2015.

Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele a decis să interzică parcurgerea traseului pe perioada iernii pentru siguranța turiștilor, cu câteva mici excepții. Singura modalitate prin care poți străbate canionul este să faci parte dintr-un grup de minimum 20 de persoane condus de un ghid sau de un profesor coordonator, cu condiția să adresezi o cerere scrisă Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele cu 48 de ore înainte.

Canionul 7 scări se găsește în Munții Piatra Mare, județul Brașov și se întinde pe o distanță de 160 de metri. Traseul reprezintă un defileu săpat în calcar, care este format din șapte trepte cu lungimi cuprinse între 2,5 și 35 de metri. Frumusețea acestui obiectiv turistic îl reprezintă cascadele care se formează în momentul în care crește volumul de apă al pârâului Șapte Scări. Acest drum are o dificultate peste medie și este alcătuit din scări metalice și podețe.

În anul 2013, canionul a fost reamenajat, scările și pasarelele din lemn fiind înlocuite cu unele din metal. Cristian Popa, reprezentant al Regiei Locale a Pădurilor Săcele a declarat pentru Digi 24 faptul că acestea „sunt confecţionate din oţel zincat, sunt garantate 40 de ani şi, faţă de varianta existentă înainte, care era parţial din lemn, parţial din metal, este garantată şi securitatea turistului”.

Tiroliana de la Canionul 7 scări este un alt element care atrage turiștii într-un număr mare. Inaugurată în toamna anului trecut, tiroliana măsoară 2,1 kilometri și pornește de la altitudinea de 995 de metri, potrivit Agerpres. Pentru a te bucura de adrenalina oferită de tiroliană trebuie să ai greutatea minimă de 45 de kg și înălțimea de 1,40 metri, iar greutatea maximă să fie de 95 de kg. Aceasta se va redeschide odată cu Canionul, tot pe data de 15 martie 2015.

sursa:eMunte.ro



(Următoarea știre) »