Dosarul unei dispariţii misterioase scos la lumină după mai bine de 14 ani

garaj Rudele femeii din Vulcan dispărute acum mai bine de 14 ani ar putea să-şi găsească în sfârşit liniştea. Procurori şi poliţişti au descins în Valea  Jiului unde au efectuat mai multe percheziţii şi au strâns noi probe în acest dosar în care, de mai bine de doi ani, se conturează suspiciunea unei infracţuni de omor.

Procurorii hunedoreni au fost ajutaţi de poliţişti criminalişti din judeţul Hunedoara şi judeţele învecinate şi împreună anchetatorii au descins în mai multe locaţii din Valea Jiului, cercetând în amănunt şi garajul lângă care femeia  ar fost văzută ultima dată. Aceasta era angajată ca lăcătuş la Preparaţia Coroieşti şi tocmai ieşise din schimbul I, în jurul amiezii. Cei care au văzut-o înainte de dispariţia misterioasă au declarat la vremea respectivă că vorbea cu un coleg de serviciu, un maistru de la Preparaţai Coroieşti, lângă garajul acestuia situat în aproprierea haldei de steril. De acolo, firul s-a rupt. Femeia nu a mai ajuns acasă şi ani de zile nu s-a mai ştiut nimic de ea. Iniţial, cazul a  fost tratat ca unul de dispariţie, iar poliţiştii hunedoreni au parcurs toată procedura legală în aceste situaţii, femeia fiind dată inclusiv în urmărire naţională şi internaţională. În zadar, însă, pentru că nimeni nu a reuşit să dea de urma ei, vie sau moartă, de parcă o înghiţise pământul.

Disparţie transformată în suspiciune de omor 

Anul trecut au apărut informaţii conform cărora cadavrul unei persoane de sex feminin, îngropat în steril, a fost scos la suprafaţă de cupa unui excavator. Nimeni însă nu le-a confirmat oficial, iar între timp zvonurile s-au stins. Foştii colegi ai femeii nu mai lucrează al Preparaţie, toţi sunt pensionari, la fel ca şi bărbatul cu care aceasta vorbise înainte de disapariţie. Şi garajul respectiv aparţine acum altei familii, care a fost la fel de surprinsă, joi, când poliţiştii au descins la acea locaţie şi s-au apucat de săpat. În urmă cu doi ani, procurorii hunedoreni au decis un dosar în acest caz sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de omor. „Confirmăm că la data de 12 februarie 2015 pe raza localităţii Vulcan  se efectuează activităţi judiciare în instrumentarea unei cauze mai vechi, înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara în anul 2012, privind suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni de omor. La activităţile de cercetare penală, inclusiv percheziţii, participă poliţişti şi criminalişti din judeţul nostru şi din judeţe învecinate şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind utilizate tehnici criminalistice noi în vederea strângerii probelor necesare lămuririi cauzei. În acest stadiu al cercetării nu putem furniza alte detalii nici referitoare la presupusa victimă  şi nici presupusul autor”, a declarat procuror Mirela Negruţiu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă tribunalul Hunedoara. Ce anume au căutat procurorii şi poliţiştii şi ce au descoperit, rămâne să aflăm imediat după ce anchetatorii vor avea certitudini.