Fostul primar Ovidiu Hada a ajuns din nou în faţa instanţei

hadaOvidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a ajuns din nou în faţa instanţei. Din închisoare, el a depus o plângere la Judecătoria Deva, împoriva unei decizii administrative a penitenciarului.

Ovidiu Hada, fostul primar din Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar de corupţie, este nemulţumit de regimul din închisoare. A depus la Judecătoria Deva o plângere împotriva unei hotărâri a judecătorului delegat din penitenciar, considerându-se dezavantajat. Hada nu a avut însă câştig de cauză.

„Instanţa respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de petentul condamnat Hada Ovidiu Marius, în prezent deţinut în Penitenciarul Bârcea Mare, împotriva încheierii nr. 22/28.01.2015, pronunţată în dosarul nr. 15/2015 de către judecătorul delegat din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare. Instanţa obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Soluţia este definitivă”, a informat Judecătoria Deva.

Ovidiu Hada este condamnat la cinci ani de închisoare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu, şi a ispăşit până în present un an şi jumătate din pedeapsă. A cerut şi revizuirea sentinţei, însă fără succes. Fostul primar al Hunedoarei din perioada 2008 – 2012 mai este judecat într-un dosar în care DNA a anchetat atribuirea ilegală a unor contracte de către Primăria Hunedoara, unor firme apropiate lui Ovidiu Hada.