„Rabla” 2015: 25.000 tichete pentru achiziţia de maşini noi, cu 5.000 mai multe decât anul trecut. Programul ar putea debuta la jumătatea lunii martie

rablaProgramul de stimulare şi înnoire a parcului auto naţional (Programul Rabla) ar putea debuta, în acest an, după jumătatea lunii martie, iar  începând din 16 februarie, Ghidul de finanţare va fi în consultare publică, timp de zece zile, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.

‘Timp de zece zile, începând de luni, 16 februarie, Ghidul de finanțare a Programului Rabla va fi în consultare publică pe site-ul ministerului. Finanțarea Rabla 2015 face parte din bugetul Fondului de rableMediu și sper ca, în prima ședință de Guvern, să fie aprobat bugetului Administrației Fondului pentru Mediu. Bugetul pentru programul ‘Rabla’ este de 200 de milioane lei, cu 33% mai mare decât bugetul anului 2014′, a spus Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, prima de casare va rămâne, în acest an, la 6.500 de lei, iar eco-bonsul destinat celor care vor să cumpere o mașină ecologică a fost majorat de trei ori, de la 500 la 1.500 de lei.

‘În același timp, sperăm ca prin dezbaterea publică demarată azi, să putem să finanțăm 25.000 de tichete electronice, din care 20.000 pentru persoane fizice. Sperăm ca, pe parcursul lunii martie, poate la jumătatea lunii, cetățenii români să poată accesa programul. Prima de casare este tot de 6.500 de lei, dar ca noutate avem o mărire a ecobonusului de la 500 la 1.500 de lei pentru a stimula persoanele care au posibilitate să achiziționeze un automobil nou ecologic’, a explicat Gavrilescu.

Sursa: agerpres