Tragedie în lumea medicală din Deva: doctoriţa Lucreţia Brînzan a murit

Doctoriţa Lucreţia Brînzan, de la Spitalul Judeţean Hunedoara din Delucretiava, a murit azi-noapte.Viaţa medicului Lucreţia Brînzan, de la Spitalul Judeţean Huendoara, din Deva, nu a mai putut fi salvată în ciuda campaniei umanitare iniţiată de apropiaţii ei. Doctoriţa de la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva  a murit în noaptea de miercuri spre joi.

„Cu durere vă anunțăm că draga noastră Tuța a incetat din viață dupa o lupta grea cu boala necruțătoare. Tuța ne-a învățat tot timpul ce înseamnă pasiunea, sacrificiul și optimismul, în cei 15 ani de medicină. Va rămâne pentru noi toți un model de optimism, un profesionist desăvârșit, mamă și o soție iubitoare. Prietenii care doresc să iși ia rămas bun de la ea o pot face la Capela Sfântul Alexandru din Deva (lângă Casa de Cultură). Slujba de înmormântare va fi oficiata sâmbăta 21 februarie, la ora 13.00, la Parohia Deva 4”, au transmis apropiaţii săi.

Lucreţia Brînzan a fost diagnosticată la începutul lunii octombrie a anului trecut cu leucemie acută. Colegii şi apropiaţii doctoriţei au făcut tot posibilul pentru a o ajuta, însă boala gravă de care ea suferea necesita un tratament costisitor. Lucreţia avea nevoie de un transplant de măduvă, intervenţie estimată la 100.000 de euro în clinicile din Occident. Prietenii săi au demarat campania Salvează un salvator, în speranţa că vor strânge fonduri suficiente pentru a-i asigura operaţia. Între timp, doctoriţa a fost internată în Clinica de Hematologie de la Spitalul Fundeni din Bucureşti. În urma tratamentului agresiv, pentru o perioadă, starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Dar soarta i-a fost potrivnică, în cele din urmă.