„Da-mi 1 leu ca sa construim un spital pentru copii“. Proiectul ambitios al unui tata din România: „Vreau un rest ramas de la pâine sau tigari“

Alex Zamfir este un bucureştean care s-a gândit să realizeze proiectul vieţii lui alături de alţi zece prieteni. După ce a conştientizat cât de gravă este situaţia spitalelor pentru copii din România, tânărul a decis să pornească o adevărată campanie de strângere de fonduri şi să realizeze un spital pediatric.

Concret, în urmă cu două zile a făcut un apel către toţi românii: să doneze un leu pentru a ridica spitalul.

„Dă-mi 1 leu, te rog! Ca să construim un spital pentru copii“. Aşa sună anunţul pe care l-a făcut pe blogul personal www.celmaibuntata.ro, în urmă cu două zile, Alex Zamfir, un bucureştean decis să ajute şi să realizeze un proiect la care nu s-a mai gândit niciun român până în acest moment.

Ideea, spune el, a pornit după ce toamna trecută a fost sunat de mama unui băieţel bolnav care avea nevoie de peste 100.000 de lei pentru o operaţie complicată în străinătate.

„Este cel mai serios proiect din viaţa mea. Mi-am propus alături de alţi 10 prieteni buni să strângem banii necesari construirii unui spital de oncologie şi hematologie pediatrică. Adică un loc unde să tratăm şi să vindecăm cancerul la copii.

rere

 

Şi ne trebuie doar 80,000,000 RON! Da, aţi citit bine: optzeci de milioane de RON! Nu, nu am înnebunit şi nici nu este o glumă proastă. Să vă explic: dacă fiecare român care trăieşte în această ţară ar dona 1 leu o dată la 9 luni am strânge această sumă în 3 ani! Adică exact ceea ce ne-am propus şi noi.

De ce vrem să-l construim? Din atât de multe motive, din care o să-mi permit să amintesc aici doar 3: pentru că niciun copil nu ar trebui să sufere de cancer, pentru că nu există un astfel de spital în România şi pentru că e atâta nevoie de el.

De aceea lansăm astăzi platforma www.1leu.org prin intermediul căreia ne propunem să strângem această sumă pentru construcţia primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Şi, foarte important: ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la Statul Român. Adică doar din donaţii şi sponsorizări oferite de persoane fizice şi juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici româneşti. Ne dorim ca acest spital sa fie construit de noi TOŢI pentru copiii noştri.

Spitalul va aparţine unei fundaţii, fundaţie ce este în curs de înfiinţare şi care îi va avea ca membri fondatori pe cei 11 oameni care şi-au asumat deja acest proiect şi despre care găsiţi detalii pe 1leu.org. Sunt 10 oameni minunaţi care au ascultat povestea unui al 11-lea “nebun” despre cum pot ei schimba în bine România doar pentru că îşi propun acest lucru şi nu se lasă intimidaţi de atât de multe “NU”-uri pe care probabil le vom auzi pe parcurs.

https://romani-buni.info/