Autoturismul incendiatorilor din Şoimuş a fost găsit în Hunedoara

soimusMaşina folosită de persoanele care au atacat casa unui tânăr din Şoimuş cu o sticlă incendiară a fost descoperită în Hunedoara, potrivit unor surse judiciare.

În urmă cu o săptămână, persoane necunoscute au spart geamul locuinţei unui tânăr din Şoimuş, implicat în organizarea unor gale de kick – boxing, şi au aruncat în interior o sticlă incendiară. Camera a fost cuprinsă de flăcări, însă proprietarii imobilului au reuşit să stingă focul. A fost depusă o plângere la Poliţie, iar apropiaţii tânărului „avertizat” l-au indicat pe Ovidiu Ioiescu „Pera” drept cel care ar fi pus la cale atacul. Pera, condamnat în trecut în dosarul mafiei anilor 2000 din Deva, a negat orice implicare în atac. Ancheta şi imaginile surprinse de camerele video de pe străzile din Şoimuş au dus la descoperirea maşinii cu care cei care au încercat să incendieze casa din Şoimuş s-au deplasat pentru a comite fapta. Cel puţin acest lucru îl susţin unele surse judiciare. Autoturismul VW Passat, de culoare verde, cu numere de Franţa, a fost ridicat de pe o stradă din cartierul Micro V din Hunedoara.

Proprietarul lui este un tânăr din Hunedoara, care le-a declarat anchetatorilor că în urmă cu o zi cumpărase maşina de la un alt bărbat, neştiind că ar fi fost folosită la comiterea unor infracţiuni. Cel de la care a fost achiziţionată maşina se afla în zona din care a fost ridicat autovehicolul, în momentul în care poliţiştii au dispus sechestrarea acestuia. Ambii au fost audiaţi. Între timp, autoturismul ridicat a fost transportat pe o platformă la sediul Poliţiei, unde va mai rămâne pe durata cercetărilor. „Noi nu putem confirma sau infirma că maşina respectivă a fost folosită la comiterea unor infracţiuni”, a precizat Laura Bradu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. La rândul lui, Pera a declarat că nu are vreo implicare în atac.