Cinci simptome surprinzatoare ale diabetului

Simptomele diabetului zaharat de tip 2 nu sunt in toate cazurile evidente. Este posibil ca unele persoane sa nu aiba senzatia constanta de sete, sa aiba mainile si picioarele amortite sau sa simta nevoia sa mearga foarte des la toaleta. Exista si alte semne subtile care pot indica aparitia diabetului.
shutterstock_4903708_0011. Ati observat modificari neplacute la nivelul pielii

Petele intunecate pe piele, in special pe partea din spate a gatului, pe coate sau pe incheieturi reprezinta, de multe ori, o avertizare timpurie a unor probleme cu nivelul zaharului din sange. Desi genetica sau hormonii pot cauza aceste schimbari de la nivelul pielii, “atunci cand observ aceste pete, primul lucru pe care il fac este sa verific nivelul zaharului din sangele pacientului meu”, spune Sanjiv Saini, dermatolog la o clinica din Maryland.
2. Ati observat o imbunatatire brusca a vederii
Faptul ca brusc ati inceput sa vedeti mai bine nu este intotdeauna o veste buna. “Veti citi de multe ori ca vederea incetosata este un simptom al diabetului, cand de fapt, vederea se poate si imbunatati atunci cand apare boala”, spune Howard Baum, asistent profesor la Universitatea Vanderbilt.
3. Mancarimile constante
Diabetul afecteaza circulatia sangelui, ceea ce poate duce la mancarime. Daca utilizarea constanta a unei creme hidratante nu rezolva problema, ar trebui, pentru orice eventualitate, sa consultati un medic specialist.
4. Probleme cu auzul
Un studiu al Institutului National de Sanatate sugereaza ca pierderea auzului ar putea fi un semn timpuriu al diabetului. Cercetatorii sunt de parare ca diabetul afecteaza vasele de sange si nervii din urechea interna
5. Sforaiti mai des si mai tare decat inainte
“Aproximativ jumatate dintre persoanele cu diabet au probleme cu respiratia din timpul somnului”, a explicat Osama Hamdy, director la Centrul pentru Diabet din Boston.

Sursa:Prevention



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »