Defrişările din jurul sanatoriului din Brad sunt oprite de APM Hunedoara

11037563_441758912656452_8881108052304066614_nScandalul izbucnit în urma defrişărilor care au loc în perimetrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad duce la oprirea tăierilor de pădure din zonă. Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara a decis respingerea solicitării de revizuire a autorizaţiei de mediu, formulată de Ocolul Silvic Brad, pentru exploatarea forestieră reclamată.

„Decizia A.P.M. Hunedoara este susţinută de articolele 15 alin.(2) şi art.16 alin.(4) din O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, care interzic emiterea actelor de reglementare pentru activităţile demarate prealabil solicitării acestora. Ne exprimăm speranţa că Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Hunedoara şi Inspectoratul de Regim Silvic şi Cinegetic îşi vor exercita atribuţiile legale faţă de situaţia prezentată mai sus şi vor asigura încetarea definitivă a activităţii de exploatare masă lemnoasă în perimetrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad”, a comunicat Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad a fost înconjurat timp de peste şapte decenii de o pădure deasă, care oferea un climat revigorant pacienţilor veniţi să se trateze aici de afecţiuni pulmonare. Cu girul Ocolului Silvic, susţine directorul sanatoriului, Ionel Circo, pădurea din jurul unităţii medicale este retezată, iar dacă defrişările vor continua în acest ritm sănătatea celor peste 1.500 de pacienţi trataţi în sanatoriu va fi în pericol.



(Următoarea știre) »