Redeschiderea dosarului „Mineriada” consemnează un pas important inainte în procesul de închidere a minelor

jurcaPotrivit liderului sindical Adrian Jurca de la mina Livezeni, efectele redeschiderii,, Dosarului Mineriadei ” asupra Văii Jiului vor fi dezastruoase pentzru imaginea zonei şi pentru perspectivele industriei miniere, aflate deja într-un impas fără precedent.
Jurca este de părere că dezbaterile publice pe tema dopsarului „Mineriadei” din 13-15 iunie 1990 va readuce în atenția opiniei publice faptele în care au fost implicați minerii din Valea Jiului. De minerii din alte zone, care au participat și ei la aceste acțiuni nu se spune nimic. Acesta mai întreveder şi alte consecinţe grave ale acestui eveniment, pentru oamenii din Valea Jiului şi anume:
– Opinia publică va fi nefavorabilă Văii Jiului.
– Se vor face în paralel, analize economice asupra mineritului, se vor evidenția pierderile, lipsa de eficiență economică.
– Se reactivează Miron Cozma, care în țară are o imagine groaznică.
– Tot scandalul asupra lui Elena Udrea și asupra PDL -ului, acum numit Noul PNL, se transferă asupra minerilor, Văii Jiului și a lui Ion Iliescu.
Mai mult, crede liderul sindical, dacă se va lua decizia de închidere a tuturor minelor din Valea Jiului, opinia publică din România o va considera o decizie bună.

„După analize, anchete și posibile noi declarații etc, vinovați să fie scoși tot,, vechii vinovați”, dintre care din nefericire doi au murit, Ionel Ciontu și Loiș Dorin…” mai spune Adrian Jurca.



« (Știre anterioară)