Cum să îți cureți smartphone-ul

Smartphone-ul este unul dintre cele mai folosite obiecte, așa că nu este de mirare că este plin de germeni. Află cum să îl cureți fără să îl strici.

Cum-să-îți-cureți-smartphone-ulSmartphone-urile se află pe lista celor mai murdare obiecte pe care le atingem într-o zi. Multe teste au arătat chiar că au mai mulți microbi decât capacele de toaletă. Pentru a te proteja de bacterii și viruși, trebuie să îl cureți zilnic.

Instrumente de care ai nevoie

Nu ai nevoie de foarte multe produse pentru a-ți curăța smarphone-ul. Îți trebuie, în primul rând, o cârpă din microfibră, care să nu lase scame (o găsești în orice magazin de optică medicală), bețișoare de urechi, apă distilată și alcool izopropilic, pe care îl poți cumpăra din magazinele de electronice. În niciun caz să nu încerci să îți ștergi smartphone-ul cu produse tradiționale de curățare, pentru că sunt mult prea puternice și vor lăsa pete pe dispozitiv.

Cum cureți smartphone-ul

În primul râng, trebuie să îți închizi smartphone-ul și să îl scoți din husa în care îl ții. Dacă poți, este indicat să îi scoți și bateria și folia de protecție a ecranului, însă cu mare grijă. Telefoanele care au tastatură necesită un timp mai îndelungat de curățate. Ia un bețișor de ureche, înmoaie-l în alcool izopropilic și curăță tastele și printre taste, fără să apeși. Celelalte componente din palstic pot fi curățate în același fel, însă dacă ai aplicații metalice pe smartphone, înlocuiește soluția ce conține alcool cu apă.

După ce ai terminat cu exteriorul, șterge praful din interiorul smartphone-ului cu un bețișor de ureche uscat. Camera telefonului trebuie curățată cu o cârpă umedă, făcând mișcări circulare. După ce ai terminat, șterge apa cu o cârpă uscată, pentru că dacă o lași să se usuce, vor rămâne pete.

Ecranul are nevoie de cea mai multă atenție, pentru că este fragil și se zgârie ușor. Umezește foarte puțin cârpa din microfibră și șterge display-ul cu o singură mișcare, de jos în sus. În niciun caz să nu faci mișcări circulare, pentru că riști să zgârii ecranul. După ce ai terminat, șterge-l și cu o cârpă din microfibră uscată, pentru a fi sigur că nicio urmă de umezeală nu ajunge sub ecran.

Lasă telefonul la uscat pentru câteva minute, apoi re-asamblează-l și deschide-l. Nu uita că și husa trebuie curățată. Nu ai nevoie decât de bețișoare de urechi și alcool izopropilic. După ce ai dezinfectat-o, las-o să se usuce, înainte de a pune smartphone-ul.

Sursa:Shutterstock