Fata de aur din Şoimuş: Florentina Marincu a fost premiată în Deva

m1Atleta Florentina Marincu (18 ani) şi antrenorul său, Nicolae Alexe, au fost astăzi invitaţii speciali ai ceremoniei organizate la Primăria Deva.

Florentina Marincu a fost premiată pentru medalia de bronz obţinută la Campionatele Europene de Atletism, organizate în Praga. Consiliul local Deva a decis acordarea unei recompense în valoare de 4.000 de lei pentru atleta de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate şi a unui premiu de 2.000 de lei profesorului Nicolae Alexe.

Florentina a primit un buchet de flori de la fostul campion mondial la box, hunedoreanul Mihai Leu. „În judeţul Hunedoara avem oameni de valoare, oameni care trebuie stimulaţi şi ajutaţi. Oameni ca Florentina trebuie daţi exemplu pentru ca toţi copiii să vadă că prin muncă poţi ajunge departe”, a m2declarat Mihai Leu.

Florentina Marincu a obţinut un rezultat excepţional la Campionatele Europene de Atletism în sală, desfăşurate în perioada 6 – 8 martie, în Cehia. A fost medaliată cu bronz la săritura în lungime, cu o performanţă de 6.79 metri şi a doborât de două ori recordul european de junioare. Medalia Florentinei a fost prima obţinută la un campionat european de echipa României, în ultimii patru ani. În 2013, atleta de la CNS Cetate Deva a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Atletism Juniori II desfăşurate la Doneţk, în Ucraina. Atleta din comuna hunedoreană Şoimuş a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât în proba de triplusalt (cu o săritură de 13,75 metri), cât şi la săritura în lungime, unde a reuşit 6,42 metri. Florentina Marincu este cetăţean de onoare al municipiului Deva.