Ministrul Liviu Pop, la Deva: “Disponibilizaţii de la CEH vor primi salarii compensatorii”

ceh1Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Deva, că angajaţii din Complexul Energetic Hunedoara care vor fi vizaţi de disponibilizările colective, în cazul în care acestea vor avea loc, vor primi salarii compensatorii.

Ministrul delegat pentru Dialog Social s-a aflat astăzi în judeţul Hunedoara. El a a declarat că, spre deosebire de angajaţii altor companii de stat care nu au mai primit salariile compensatorii la care aveau dreptul, în urma disponibilizărilor colective din ultimii ani, cei care lucrează în Complexul Energetic Hunedoara şi vor beneficia de aceste drepturi.

ceh2Miercuri am eleborat un act normativ, o ordonanţă prin care am dat posibilitatea ca eventualii disponibilizaţi care vor fi pe listele disponibilizărilor colective să poată beneficia de plăţi compensatorii. Am dat această derogare de la ordonanţă pentru Complexul Energetic Hunedoara şi pentru Complexul Energetic Oltenia, tocmai pentru a avea o centură de siguranţă, dacă o putem numi aşa, în planul de restructurări. Eu îmi doresc să nu se folosească această ordonanţă şi să nu plece nimeni acasă şi complexul să intre pe profit”, a declarat ministrul delegat Liviu Pop, la Deva.

ceh3Potrivit ministrului delegat pentru Dialog Social, cei care vor fi disponibilizaţi în urma planului de restructurare al CEH vor primi plăţi compensatorii în funcţie de vechimea în muncă şi de postul ocupat. Liviu Pop a mai declarat că s-a vorbit la nivelul conducerii CEH de un număr de circa 500 de angajaţi care vor trebui disponibilizaţi, însă această situaţie nu este oficială, fiind doar o estimare, în acelaşi context al “centurii de siguranţă” din planurile CEH.