Procesul dintre Mircea Moloţ şi Sorin Vasilescu s-a mutat la Tribunalul Alba

mim1Procesul dintre preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, şi prefectul Sorin Vasilescu, care a semnat ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, se va judeca la Tribunalul Alba.

Mircea Ioan Moloţ a cerut la Curtea de Apel Alba Iulia strămutarea procesului de la Tribunalul Hunedoara, iar instanţa a admis solicitarea. ”Admite cererea de strămutare formulată de reclamantul MMI şi, în consecinţă: Strămută procesul ce face obiectul dosarului nr. 1125/97/2015 al Tribunalului Hunedoara – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal privind pe reclamantul MMI în contradictoriu cu pârâtul PJH (Prefectul Județului Hunedoara) având ca obiect anulare act administrativ, de la Tribunalul Hunedoara la Tribunalul Alba secţia a II a civilă de contencios administrativ, cu păstrarea actelor”, se arată în sentinţa pronunțată vineri de Curtea de Apel Alba Iulia.

La finele lunii ianuarie, Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, a Președintelui Consiliului județean Hunedoara. Ordinul Prefectului de Hunedoara a venit ca urmare a deciziei definitive a instanţei de judecată privind  starea de incompatibilitate a lui Mircea Ioan Moloţ, constatată de Agenţia Naţională de Integritate, conform prevederilor legale. Conform actului amintit “se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, exercitat de domnul Moloț Ioan Mircea, ca urmare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților, constatat de Agenția Națională de Integritate prin Raportul de evaluare nr. 27000/G/II/21.05.2012, rămas definitiv ca urmare a Deciziei nr. 133 din 21.01.2015 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție București”.

Numai că Mircea Moloţ a atacat ordinul, iar dosarula  fost înregistrat, iniţial, la Tribunalul Hunedoara, unde s-a şi consumat primul termen de judecată, însă a fost doar o amânare de termen.