Fabrica de cherestea din Chimindia a fost cuprinsă de flăcări

Un incendiu violent a cuprins fabrica de cherestea din Chimindia. Aproape 30 de pompieri au participat la operaţiunea de stingere a flăcărilor, care s-a întins pe o durată de patru ore.

incendiu orastie (12)Incendiul a fost anunţat în jurul orei trei, prin numărul unic de urgenţă 112, de către agenţii care asiguau paza fabricii. Mai multe echipaje de pompieri din Deva, Hunedoara şui Orăştie au ajuns la faţa locului. „Intervenţia a prezentat o complexitate crescută datorită volumului foarte mare de materiale combustibile existente în cadrul operatorului economic, materie primă precum şi materiale rezultate din procesul tehnologic specific domeniului de activitate (operatorul economic desfăşurând activităţi de prelucrare primară a lemnului)”, a informat Bogdan Dănăiaţă, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Pompierii au reuşit să limiteze extinderea incendiului, astfel au fost protejate 8 hale depozitare şi producţie, 7 uscătoare de cherestea, precum şi o cantitate foarte mare de masă lemnoasă, informeaza ISU Hunedoara. Incendiul a fost lichidat în jurul orei opt dimineaţa, iar la faţa locului a rămas un echipaj de pompieri, pentru a asigura măsurile de supraveghere în cazul reaprinderii.

În urma incendiului au ars acoperişul halelor pe o suprafaţă de aproximativ 500 m2, precum şi acoperişul din lemn acoperit zmoală. „Intervenţiile la materialele combustibile din lemn prezintă o particularitate aparte datorită valorilor mari ale sarcinii termice degajate. Pentru lichidarea lor este nevoie de un volum mare de substanţe de stingere, a comunicat ISU Hunedoara