Patru tineri au fost arestaţi în dosarul atacului mafiot din Şoimuş

Tribunalul Hunedoara a dispus arestarea preventivă a patru hunedoreni, anchetaţi pentru comiterea unui atac mafiot, asupra casei unui tânăr din Şoimuş.
trei-tineri-arestati-dupa-ce-au-batut-si-talharit-un-barbat1345191044Incidentul a avut loc în urmă cu o lună, iar în urma anchetei procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, patru tineri au fost reţinuţi. „Instanţa admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Niţă Alexandru Ionuţ, Melincianu Marius Samuel, Ciuciu Nicolaie Cosmin, Brezuică Mihai Mircea, pentru o perioadă de 30 de zile. Respinge cererea formulată de inculpaţi, prin apărător, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, a informat Tribunalul Hunedoara.
Prin ordonanţele din 16 martie 2015 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara s-a dispus continuarea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Niţă Alexandru-Ionuţ (zis Şefu sau Boss), Melincianu Marius-Samuel (zis Sami), Ciuciu Nicolaie-Cosmin (zis Coco) şi Brezuică Mihai-Mircea (zis Mae), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor şi distrugere. „Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat suspiciunea rezonabilă că, pe fondul unei stări conflictuale existente între mai multe grupuri de persoane de pe raza municipiilor Deva şi Hunedoara, în noaptea de 21/22 februarie 2015, în jurul orelor 23,50, cei patru inculpaţi s-au deplasat cu un autoturism în satul Şoimuş, unde au spart cu un fragment de beton fereastra de la dormitorul locuinţei părţii vătămate M.M.C., în care obişnuia să doarmă fiul acesteia MC (care face parte dintr-un grup advers) şi au aruncat în dormitor o sticlă incendiară, în timp ce în cele trei încăperi de la stradă (inclusiv în dormitorul amintit) erau aprinse lumini, acceptând astfel posibilitatea ca acţiunea lor, la o oră la care de regulă oamenii se odihnesc, să aibă ca rezultat propagarea unui incendiu de proporţii care să provoace şi decesul unei persoane. Urmare incendiului produs au fost arse mai multe bunuri din locuinţă”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Fiul proprietarei, un tânăr de 33 de ani, a reclamat incidentul la Poliţie. „În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă care a stabilit faptul că a fost distrusă prin incendiere perdeaua şi o parte unei canapele, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 3.000 de lei. Din fericire, deşi erau în imobil, proprietarii nu se aflau în momentul respectiv în camera afectată, astfel încât nu au rezultat victime în urma comiterii faptei, ci doar pagube materiale minore”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
În urmă cu două săptămâni, poliţiştii au identificat maşina folosită de cei patru suspecţi la comiterea incendierii. Autoturismul al cărui proprietar a fost Marius Melincianu, până a fi vândut unui hunedorean, a fost ridicat de pe o stradă din cartierul Micro V, din Hunedoara. Bărbatul şi apropiaţii săi au fost audiaţi de poliţişti, care au vrut să stabilească dacă au acţionat la ordin, dacă au fost plătiţi să incendieze casa tânărului din Şoimuş sau din dorinţa de răzbunare.