De la ineficienţă la lucrul bine făcut. Două investiţii ale autorităţilor publice locale din Petrila

   Revenim asupra unui subiect care tinde să devină sensibil. Parcul de recreere sau mai bine zis, noul parc de recreere din Petrila.

p1Dincolo de faptul că accesul în parc esre limitat de un orar căruia nu i se găseşete rostul, la iveală încep să iasă şi anumite investiţii cel puţin ciudate, dacă nu ineficiente. Aşa cum şade bine unui spaţiu destinat activităţilor pentru relaxare, noul parc din Petrila adăposteşte, pe lângă terenuri de joacă pentru copii şi un teren de fotbal şi unul de tenis de câmp care pot fi închiriate de oricine doreşte , fiind destinate publicului larg. Până acum toate bune, însă ce facem când descoperim că aceste două terenuri sunt nefuncţionale, ba mai mult, terenul de tenis a şi dispărut. Chiar dacă sună ciudat, acesta este un fapt real, din terenul de tenis au mai rămas doar stâlpii de iluminat, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

La o primă vedere oricine trece prin parc poate vedea, fără a insista prea mult, că parcul se află într-un stadiu de degradare, incipient putem spune. Acest fapt nu ştim cui se datorează, însă ceea ce toată lumea ştie este că parcul se află sub supravegherea primăriei Petrila, care asigura paza acestuia.

p2 Un alt fapt cel puţin ciudat şi nefuncţional în acelaşi timp, îl constituie numărul mare de stâlpi de iluminat existenţi şi care ar trebui să facă din parcul nostru cel mai luminat loc din Petrila. Şi pentru că tot făcusem referire la cele două terenuri de joacă, cel de fotbal şi cel de tenis, cu menţiunea că cel de tenis nu mai există, numai aici suprafaţa este iluminată de 36 de stâlpi de iluminat, care au fost montaţi la o distanţă de 5 metri unul faţă de celălalt. Poate fi o greşeală de poriectare sau pur şi simplu sunt nişte bani cheltuiţi aiurea pentru ceva ce este inutilizabil. Pentrru a putea face o comparaţie, unul dintre terenurile de fotbal cu gazon sintetic din oraş, care este şi funcţional, asemănător celui din parcul de recreere, este iluminat de 12 stâlpi, care asigura o lumină numai bună suprafeţei de joc. Calculul cu consmul de energie electrică nici nu-l mai facem, lăsăm asta în sarcina primăriei Petrila care este direct răspunzătoare.

Ceea ce mâhneşte pe oricine vede aceste lucruri este un fapt deja celebru. Cheltuirea banului pe obiective care se arată ineficiente şi inutilizabile..

Parcul de Recreere din Petrila a fost inaugurat în anul 2010, a fost construit cu bani proveniţi de la Fondul de Mediu, iar execuţia lucrării deşi se ridică la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, lasă de dorit.

p3Dacă pentru Parcul de Recreere criticăm investiţia autorităţilor locale, nu acelaşi lucru îl facem în cazul fostului ambulatoriu. Situat la câţiva paşi de parcul la care am făcut referire, ambulatoriul din Petrila este modernizat, arată bine, iar în scurt timp sperăm să-i vedem şi funcţionalitatea. Fostul ambulatoriu poartă astăzi numele de Centrul de Sănătate Petrila şi nu mai este o clădire umbrită de trecerea timpului închisă cu un lacăt, ci este o clădire impozantă, care atrage privirea şi care te face să te simţi în siguranţă.