Zeci de taximetrişti traşi pe dreapta de poliţişti. Amenzile primite depăşesc 5.000 de lei

1Zeci de şoferi de taxiuri, care circulau pe DN 74 şi DN 76 în zona municipiului Brad au opriţi în trafic de poliţişti, pentru a fi controlaţi. În urma acţiunii, derulată de la începutul săptămânii până astăzi, agenţii de poliţie rutieră au amendat peste 20 de persoane.
„Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare 5.490 lei, din care 20 pe numele unor conducători de taximetre care nu au respectat prevederile Codului Rutier (atât pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, defecţiuni tehnice la instalaţiile de iluminare-semnalizare, cât şi pentru lipsa documentelor obligatorii la bordul autoturismelor). Alţi patru conducători de taximetre au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor legii taximetriei, abaterile la acest regim fiind reprezentate de efectuarea de servicii de taxi în altă localitate decât cea de autorizare, neafişarea la loc vizibil a tarifelor şi a ecusoanelor, precum şi transportul pe o singura cursă a mai mult de un client”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
Poliţiştii au reţinut patru certificatele de înmatriculare ale taximetrelor şi au dispus suspendarea dreptului de utilizare a unuia dintre maşini, pentru că şoferul efectua servicii de taxi în altă localitate decât cea de autorizare.