Elena Udrea aruncă „pisica şpăgii” în curtea lui Vasile Blaga, supranumit şi „întâiul socru al judeţului Hunedoara”

blag   După ce s-a confruntat, faţă în faţă cu denunţătorii ei din Dosarul „Gala Bute”, încercând să demonteze acuzaţiile aduse de procurorii DNA, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, aruncă „pisica şpăgii” în curtea lui Vasile Blaga.

Udrea nu îl acuză direct pe Blaga, ci prin intermediul susţinătorilor ei, care au creat pagina de Facebook „Justiţie până la capăt”. Astfel, fostul ministru al MDRT le

transmite procurorilor DNA că, dacă vor să se ocupe de finanţarea ilegală a campaniilor electorale, ar trebui să înceapă cu Vasile Blaga, pe numele căruia există deja denunţuri făcute de Gabriel Sandu şi Dorin Cocoş. Aşa sună una dintre cele mai recente postări de pe pagina creată de susţinătorii Elenei Udrea:

„Probe-ba, circ-da… Cat cuprinde.

Dupa capre si cimitire, avocati arestati pentru ca si-au aparat clientii, a venit si randul „postacilor” de partid sa faca deliciul presei ca urmare a talentului de povestitor al DNA. Anchetatorii nu au probe si arunca praf in ochi, incercand sa mute batalia din sala de judecata la televizor.Nu exista nicio legatura intre „postacii” PDL si „Gala Bute”. Procurorii nu au reusit sa demonstreze ca Elena a luat vreun leu din aceasta poveste si vor sa impinga dosarul in alta directie. Daca vor sa se ocupe de finantarea campaniilor electorale, sa inceapa cu denunturile facute de Gabriel Sandu si Dorin Cocos impotriva liderilor PNL (fost PDL) de astazi – incepand cu Vasile Blaga.

Daca vor sa se ocupe de „postaci” sa treaca pe la PSD si PNL, care au in continuare astfel de echipe platite.Eu cred ca justiția trebuie facuta pe lege in Romania si ca anchetatorii trebuie sa se preocupe mai mult de actele procedurale si sa nu se transforme in scenaristi de telenovele televizate pe canalele de stiri.

Elena, nu esti singura!”.

 Strâns legat de Hunedoara

Vasile Blaga are o relaţie extrem de apropiată de judeţul Hunedoara, fiica sa, Agathe, fiind măritată cu Ionuţ Rudeanu, fiul preotului Octavian Rudeanu, fost şef la Cultură, între 2001 şi 2005. Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu, deţine societatea Axis Corporate Security, înfiinţată în aprile 2009, după căsătoria cu Agathe.La scurt timp, tânara firmă a lui Ionuţ Rudeanu a încheiat mai multe contracte de securitate în general cu instituţii ale statului, cum ar fi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Compania Naţională a Huilei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara, Primăria municipiului Hunedoara sau Muzeul din Deva, în timp ce vasiel Blaga făcea parte din Guvern. De asemenea, soţii Rudeanu mai deţin o firmă, Axis Emergency, în domeniul medical, care, la rândul său, a încheiat mai multe contracte cu instituţii ale statului, opt dintre acestea fiind în 2012, când „întâiul socru al Hunedoarei” era preşedinte al Senatului.