Podul de la intrarea pe autostrada Deva – Sibiu a intrat în reabilitare

download (12)   Podul peste Mureş, care face legătura între Drumul Naţional 7 şi Autostrada Deva – Sibiu, a intrat de sâmbătă în reabilitare. Şoferii maşinilor de mare tonaj nu mai au acces pe pod, iar ceilalţi şoferi sunt invitaţi să respecte restricţiile impuse de drumari.

Traficul rutier este, începând de sâmbătă, îngreunat la intrarea pe podul rutier care traversează râul Mureş, la ieşire din municipiul Deva. Au început lucrările de reabilitare a podului, pe porţiunea de 600 de metri. Modernizarea carosabilului podului rutier este inclusă în proiectul de reabilitare a Drumului Naţional 76 Deva – Brad şi se va desfăşura pe o perioadă de maximum 90 de zile. Lucrările de reabilitare a DN 76 au demarat în primăvara anului trecut, sunt finanţate de statul român şi UE prin prin Programul Operaţional Sectorial „Transport” 2007-2013, iar download (13)până la finalul anului 2015 trebuie finalizate.

Reparaţiile demarate astăzi au dus la restricţionarea accesului maşinilor pe pod. „Pe tronsonul podului rutier va fi instituită măsura de restricţionare a circulaţiei rutiere, cu afectarea unei benzi din zona carosabilă, traficul urmând a se desfăşura alternativ, în ambele direcţii, dirijat de piloţi de circulaţie, pe banda rămasă deschisă circulaţiei publice. Precizăm că pe sensul de deplasare rămas deschis traficul rutier este admisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mică de 7,5 tone şi a autovehiculelor speciale destinate intervenţiilor, precum şi a mijloacelor de transport în comun”, a comunicat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Podul peste Mureş are o vechime de aproape 40 de ani.



« (Știre anterioară)