Maşinile Miliţiei şi Securităţii au ajuns în centrul Devei. Proprietarul lor este şeful Poliţiei Petrila

download (22)   Comisarul şef Ovidiu Zaharie, comandantul Poliţiei oraşului Petrila, a organizat o expoziţie inedită de maşini retro, în Piaţa Unirii din Deva, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

„Am adus astăzi în Piaţa Unirii din Deva, pentru a marca evenimentul „Ziua Poliţiei Române” 11 maşini din colecţia mea personală. Este vorba de maşini care în mare parte au avut legătură cu instituţia Poliţiei sau cu alte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne. Printre ele se numără un Aro M 461, care a fost în dotarea fostei Miliţii şi a fostei Securităţi, dar şi o Dacia 1300, care de fapt este replica unei maşini folosite de Miliţie, din anii 1970 – 1980. De asemenea, am mai prezentat o Volga Gaz M 21, care a fost în dotarea fostei Securităţi, în anii 1960 – 1970. Această Volga este de tristă amintire, dar face parte din istoria noastră, o istorie pe care trebuie să o respectăm”, a declarat comisarul şef Ovidiu Zaharie, şeful Poliţiei oraşului Petrila.

download (23)Autoturismele IMS, Fiat, Trabant şi Dacia foarte vechi, recondiţionate de poliţistul pasionat de automobilism, au fost una dintre atracţiile principale ale evenimentului dedicat sărbătoririi Zilei Poliţiei Române. Ovidiu Zaharie a relatat de unde a căpătat pasiunea pentru maşinile de epocă. „Eu provin dintr-o familie de şoferi. Tatăl meu a fost şofer de meserie, iar mama mea, care are 77 de ani, a fost prima femeie şofer din Valea Jiului, fiind posesoare de permis din anul 1964, iar în prezent conduce o Dacia Logan, fără nicio problemă”, spune poliţistul. Şeful Poliţiei Petrila are în colecţie circa 20 de maşini retro, multe dintre ele fiind salvate de la fier vechi şi recondiţionate de Ovidiu Zaharie.