S-a schimbat horoscopul: care este zodia ta după noua ordine

646x404 (1)

S-a schimbat horoscopul din cauza unui fenomen astronomic! La momentul apariţiei zodiacului, în urmă cu peste 2.000 de ani, perioada fiecărei zodii corespundea constelaţiei care apărea în spatele Soarelui în ziua naşterii unei persoane. Din cauza unui fenomen astronomic, corelaţia dintre poziţia Soarelui pe cer şi datele prestabilite ale zodiilor s-au schimbat, prin urmare zodia sub care ştim că ne-am născut ar putea fi cu totul alta.

S-a schimbat horoscopul: controversa astrologică Ideea unei semn zodiacal le aparţine vechilor greci, care considerau că trăsăturile de caracter ale unei persoane sunt determinate de constelaţia care se afla în spatele Soarelui în ziua naşterii. Astrologii au preluat această idee, dar astronomii au venit cu o teorie care dă peste cap tot ceea ce ştiam despre orândurilea zodiilor, relatează BBC.

Mai exact, astronomii spun că Pământul este afectat de atracţia gravitaţională a Soarelui şi a Lunii, ceea ce ar duce la apariţia unui efect de „clătinare” a planetei în rotaţia sa în jurul propriei axe, informează Mediafax. Acest efect se numeşte precesiune, iar Pământul se comportă asemeni unui titirez. Dacă un astfel de efect este vizibil în cazul unui titirez la fiecare câteva secunde, planetei îi ia circa 26.000 de ani pentru a ca un ciclu de precesiune să se încheie.

Ei bine, rezultatul acestui efect al rotaţiei Terrei este că de la momentul stabilirii perioadelor zodiilor, decalajul dintre momentul real în care o constelaţie se află în spatele Soarelui şi perioada calendaristică a ajuns să fie de o lună. De exemplu, pentru cineva născut spre sfârştul lunii ianuarie, Soarele ar trebui să aibă în spate constelaţia Vărsător, dar de fapt se află în constelaţia Capricornului.

Cum s-a schimbat horoscopul: a apărut a 13-a zodie

Interesant este că zodiacul ar trebui să revină, în lumina acestei terorii, la varianta cu 13 zodii: cele 12 care sunt deja cunoscute plus o a treisprezecea, numită Ophiuchus (Purtătorul de Şarpe). Această zodie a fost exclusă în mod deliberat din zodiacul original, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, chiar dacă Soarele trece în mod clar prin faţa sa, după ce trece prin faţa constelaţiei Scorpionului şi înainte de a ajunge în constelaţia Săgetătorului. Motivul excluderii nu este cunoscut, dar ar putea fi vorba despre dorinţa astrologilor antici de a împărţi egal traseul circular al Soarelui, de 360 de grade, într-un mod plăcut din punct de vedere matematic, în 12 părţi egale, fiecare a 30 de grade.

Totuşi, graniţele reale care împart constelaţiile, aşa cum sunt descirse de Uniunea Astronomică Internaţională, nu sunt deloc egale. De exemplu, Ophiuchus se află în spatele Soarelui timp de 19 zile pe an, cu 12 zile mai mult decât vecina sa, constelaţia Scorpionului.

S-a schimbat horoscopul: Ophiuchus, înţeleptul zodiacului

Caracteristicile celei de-a 13-a zodii ţin foarte mult de zona extrasenzorială, nativii acestei zodii dezvoltând adesea capacităţi deosebite: au vise premonitorii, o intuiţie ieşită din comun, sunt pasionaţi de astrologie şi au capacităţi de vindecare. În viaţă vor oscila între recunoaştere şi poziţii de conducere sau, din contră, vor fi mereu nişte neînţeleşi. Sunt înconjuraţi de noroc, chiar dacă mulţi astrologi consideră că este un semn cu ghinion din cauza cifrei 13, unul din numerele care îi sunt benefice în viaţă fiind 12. Este un semn care atrage şi menţine armonia, este un înţelept şi încearcă mereu să facă bine celor din jur. Nativul din Ophiuchus are idealuri înalte şi accede la o educaţie superioară, are o fire visătoare, de poet, este extrem de inventiv şi, deşi pare că trăieşte într-o lume total nepractică, se descurcă minunat ca arhitect sau matematician.

Care sunt noile perioade ale zodiilor, după ce s-a schimbat horoscopul

21 ianuarie – 16 februarie – Capricorn

17 februarie – 12 martie – Vărsător

13 martie – 18 aprilie – Peşti

19 aprilie – 14 mai – Berbec

15 mai – 21 iunie – Taur

22 iunie – 20 iulie – Gemeni

21 iulie – 10 august – Rac

11 august – 16 septembrie – Leu

17 septembrie – 31 octombrie – Fecioară

1 noiembrie – 23 noiembrie – Balanţă

24 noiembrie – 29 noiembrie – Scorpion

30 noiembrie – 18 decembrie – Ophiuchus (Purtătorul de Şarpe)

19 decembrie – 20 ianuarie – Săgetător

https://adevarul.ro/