Succes remarcabil pentru Secția de Șah a C.S. Vulcan: Oana Magdalena Șchiopu a fost transferată la C.S.Ș. Nr. 1 Timișoara

download (12)   Acest transfer a fost realizat urmare a invitației făcute Secției de Șah din Vulcan de către domnul prof. Corneliu Pășcălău – antrenor emerit, președinte al Asociației Județene de Șah Timiș și vicepreședinte al F. R. Șah. Timișoara este unul dintre cele mai puternice centre șahiste din România, de la cluburile de aici provenind peste o treime din campionii naționali ai ultimului deceniu, la toate categoriile de vârstă, atât la copii și juniori, la seniori, cât și pe echipe.
Oana (care va avea dublă legitimare, inclusiv la C.S. Vulcan) urmează astfel alte două renumite șahiste care au plecat din Valea Jiului la Timișoara, respectiv, Cristina (Bădulescu) Foișor și Daria Vișănescu, ambele deținătoare de titluri naționale și internaționale.
Tânăra șahistă de la Vulcan a împlinit 9 ani în luna ianuarie și practică șahul de la vârsta de 7 ani. În 2014 a obținut titlul de campioană națională la șah blitz și vicecampioană la șah rapid (fete 8 ani). Tot în 2015, a obținut Locul I la concursul național „Pierre de Coubertin – Vreau să fiu mare maestru!” În luna februarie 2015, la Căciulata, cu 9 victorii din 9 partide, a câștigat competiția fetelor de 9 ani a Campionatului Național Școlar „Elisabeta
Polihroniade”. 
Invitația domnului profesor Corneliu Pășcălău a fost onorantă pentru clubul nostru, iar transferul Oanei la Timișoara reprezintă un succes pentru noi și o recunoaștere a muncii depuse la  Clubul Sportiv Vulcan.
Suntem convinși că, beneficiind de condițiile superioare de pregătire de la Timișoara, de asistența valoroasei echipei de antrenori din orașul download (14)de pe Bega, Oana va continua să performeze în sportul minții.
                                                                                                                                                                    
Dorel Șchiopu,
download (13)Președinte Secția de Șah C.S. Vulcan