Adevărul despre banane pe care nimeni nu ţi l-a spus

Nutriţioniştii susţin că aceste fructe sunt foarte hrănitoare şi se digeră uşor Consumăm prea multe grăsimi şi prea puţini carbohidraţi, susţin specialiştii în nutriţie din Marea Britanie. Potrivit acestora, oamenii preferă să mănânce pateuri sau alte produse uleioase în loc de banane, pentru că au impresia că fructele îngraşă mai mult. Nutriţioniştii spun că o banană consumată zilnic nu e periculoasă pentru siluetă.
images (4)

Nutriţioniştii susţin că aceste fructe sunt foarte hrănitoare şi se digeră uşor

Consumăm prea multe grăsimi şi prea puţini carbohidraţi, susţin specialiştii în nutriţie din Marea Britanie. Potrivit acestora, oamenii preferă să mănânce pateuri sau alte produse uleioase în loc de banane, pentru că au impresia că fructele îngraşă mai mult.

Nutriţioniştii spun că o banană consumată zilnic nu e periculoasă pentru siluetă. Acest fruct conţine 23% carbohidraţi şi doar 0,2% grăsimi, e hrănitor şi acţionează ca un veritabil energizant. În plus, datorită faptului că e bogat în proteine, este uşor digerabil. Bananele sunt recomandate inclusiv sportivilor fiindcă aduc organismului un aport important de energie.

Stimulează intelectul

Cercetătorii care au făcut studiul au mai dovedit că multe persoane care sufereau de depresie s-au simţit mult mai bine după o cură de banane, datorită faptului că aceste fructe conţin o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, substanţa care conferă o stare de bună dispoziţie. Iată ce beneficii mai aduc bananele:

– Conţin mult fier şi combat anemia;
– Sunt bogate în potasiu şi stimulează intelectul;
– Cantitatea mare de fibre din banane ajută la normalizarea tranzitului intestinal;
– Aportul de vitamine din gama B are efect calmant asupra sistemului nervos şi în dereglările determinate de schimbările anotimpurilor;
– Celor care încearcă să renunţe la fumat le este recomandat să consume banane, pentru că vitaminele B6 şi B12, dar şi potasiul şi magneziul din compoziţia lor pot atenua efectele sevrajului;
– Potrivit unui studiu medical, consumul regulat de banane reduce cu până la 40% riscul de accidente cardiovasculare.

Nu le păstra în frigider

-Bananele se oxidează repede şi, de aceea, preparatele care au în compoziţie aceste fructe nu trebuie făcute cu mult timp înainte de a fi consumate;

-Ca să nu-şi schimbe culoarea în contact cu aerul, bananele trebuie stropite cu suc de lămâie;
-Cu cât coaja este mai galbenă, cu atât fructul este mai dulce, mai parfumat şi mai uşor de digerat;
– Bananele nu se păstrează în frigider, pentru că miezul se înnegreşte, ci la congelator, întregi, dar curăţate de coajă, sau sub formă de piure.

libertatea.ro