Codul Penal pe înţelesul copiilor

codulpenalpeintelesulcelormici-1427740624   Poliţiştii sunt decişi să-I pregătească pe copii pentru viaţă. Special pentru cei mici a fost editată, broşura denumită “Unde- i lege, nu-i tocmeală” – Codul Penal pe înţelesul copiilor, pentru ca aceştia să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile.

Poliţia Română este cea care a avut această iniţiativă pe principiul că şi copiii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, spun poliţiştii, copiii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile. “Copiii, părinții, educatorii trebuie să găsească în lege nu un lucru negativ, ci un instrument, un partener în atingerea scopului pe care îl au, acela de a înţelege rolul şi necesitatea existenţei unui sistem legislativ corect. Pentru a crede în dreptate, copiii trebuie să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi şi că trebuie aplicată şi respectată. scandal-politia-romana-ii-trateaza-pe-copiii-nostri-ca-infractori-codul-penal-pe-intelesul-celor-mici-181955-1Cei mici trebuie să cunoască ABC-ul legii, astfel încât să nu greşească niciodată pe motiv că nu o cunosc. Totodată, ei trebuie să ştie că, în cazul în care devin victime, pot avea încredere că instituțiile statului îi vor pedepsi pe cei vinovaţi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Române.

Poliţia Română vine în sprijinul copiilor, părinților și educatorilor cu broşura – “Unde- i lege, nu-i tocmeală” – Codul Penal pe înţelesul copiilor,  pe care o puteți găsi, în format online, www.politiaromana.ro/ro/prevenire/codul-penal-pe-intelesul-copiilor.