Cum se duce lupta dintre nordul şi sudul judeţului Hunedoara pentru atragerea de investitori

Deşi statisticile arată că rata şomajului este mult mai mare în sudul judeţului Hunedoara decât în partea de nord a acestuia, iar perspective în această direcţie sunt se anunţă şi mai sumbre, autorităţile locale din Deva şi Hunedoara fac paşi mult mai rapizi în direcţia atragerii investitorilor capabili să creeze noi locuri de muncă şi noi afaceri de succes.

investitori chinaÎncă un exemplu în această direcţie a fost dat zilele trecute când o delegaţie formată din zeci de oameni de afacerei străini (în mare parte veniţi din China) au fost oaspeţii autorităţilor locale din zona de nord a judeţului. Acestora le-au fost prezentate mai multe oportunităţi de afeceri, iar ca exemplu de succes le-a fost prezentată fabrica chinezilor de la DHS din Sântuhalm (lângă Deva), o afacere care a pornit iniţial la Petroşani, dar pe care Valea Jiului a pierdut-o lamentabil din cauza unor „fiţe” ale consilierilor locali din acea vreme.

Acum, autorităţile locale din Valea Jiului încearcă, la rândul lor, să strângă rândurile, să se coalizeze, în speranţa că vor putea aduce şi în sudul judeţului investitori care să creeze atât de necesarele noi locuri de muncă. Rămâne însă de văzut dacă strategia edililor din sudul judeţului va fi în măsură să convingă investitorii străini mai mult decât deja o fac, cu mai mult succes, edilii din zona de nord a judeţului Hunedoara.