Centru de agrement acvatic unic în România

   La Năvodari se va construi un centru de agrement acvatic unic în România.

CENTRU

Proiectul, realizat şi cu bani europeni, a primit deja avizul de la primărie. Constructorul trebuie să se grăbească să-l finalizeze până la 31 decembrie, altfel va pierde banii de la UE. Centrul de distracţii va cuprinde multe piscine şi centre wellness.

Pe lângă piscine în aer liber şi bazine acoperite, vor fi construite terenuri de tenis şi de fotbal. Constructorul a săpat primele şanţuri pe 10 martie. Trebuie să se grăbească pentru că nu mai are decât 9 luni la dispoziţie să ridice colosul care se întinde pe aproape 2 hectare de pământ. Construcţia va costa aproximativ 6.5 de milioane de euro. Jumătate din bani sunt fonduri europene.

Scopul proiectului este de a revitaliza tabăra de copii, în care nu s-au făcut niciodată investiţii majore. În doar câteva dintre spaţiile de cazare a fost schimbat mobilierul şi s-a zugrăvit. Restul au fost lăsate în paragină.

Construită în 1959, tabăra din Năvodari nu a fost niciodată modernizată. În perioada de glorie, acolo veneau 14.000 de copii în fiecare an.